Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord de colaborare între Universitatea Dunarea de Jos şi Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism

ro

28 Nov, 2014 00:00 2358 Marime text
Prin Proiectul „Locuri de muncă subvenţionate” pentru tinerii absolvenţi, iniţiat de Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism sunt oferite 800 de locuri de munca pentru regiunea Sud-Est, care cuprinde judeţele Galaţi, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanţa, Tulcea, Ilfov şi Bucureşti. 

            Secretarul de stat - George Constantin Brezoi din cadrul Departamentului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism a semnat joi 2 Octombrie 2014 un protocol cu Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, care va pune la dispoziţie lista cu absolvenţii seriei curente. Pentru judeţul Galaţi s-au semnat în aceeaşi zi trei contracte cu trei firme din Galaţi şi un alt contract cu o firmă brăileană, creându-se astfel 35 de job-uri noi. IMM-urile vor primi timp de cel puţin 6 luni subvenţii de la stat pentru fiecare tânăr angajat. Angajatorii gălăţeni spun că pentru ei este dificil să angajeze tineri fără experienţă, având în vedere că pentru ei este nevoie de pregătire şi timp de mai bine de trei luni productivitatea lor este minimă. Studenţii susţin că este o iniţiativă bună pentru că şomajul în rândul tinerilor este ridicat. Unii dintre ei însă se gândesc chiar să-şi deschidă o afacere după ce acumulează experienţă.

            Important de spus este că în proiectul care va dura până anul viitor se pot înscrie şi cei care nu au luat bacalaureatul sau licenţa, dar şi cei care în timpul facultăţii au lucrat. Condiţia esenţială este să nu fi lucrat după absolvire. Subvenţiile aferente salariilor tinerilor absolvenţi vor fi acordate lunar. În acelaşi timp, companiile care vor angaja absolvenţi vor fi obligate să realizeze un plan educaţional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a proba demersul procesului educaţional aferent învăţării la locul de muncă.
            Potrivit statisticilor, 70-75% dintre absolvenţii universităţii reuşesc să se angajeze, însă nu se ştie în ce proporţie ei lucrează în domeniile în care s-au pregătit. Universitatea Dunărea de Jos a avut în seria curentă 2400 de absolvenţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii