Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

6 lucruri pe care trebuie să le știți despre consumul de alcool

ro

17 Aug, 2021 17:19 2147 Marime text
Datorită cercetărilor în curs de desfășurare cu privire la efectele alcoolului, știm că există multe riscuri asociate cu consumul său, inclusiv probleme de învățare și de memorie, afectarea condusului, leziuni neintenționate, violență, comportament sexual nesigur, tentative de sinucidere, supradoze și dependență.
 
În același timp, există multe concepții greșite despre consumul de alcool, dintre care unele pot interfera cu viața dvs. sau a unei persoane pe care o cunoașteți. Cunoscând aceste lucruri despre alcool, sperăm să fiți mai pregătiți să consumați o băutură alcoolică în mod responsabil.

Toată lumea reacționează diferit.

La fel ca în majoritatea lucrurilor din viață, oamenii reacționează diferit la alcool. Există mulți factori afectează reacția unei persoane la alcool, inclusiv:
 
  • Chimia corpului
  • Greutate corporală
  • Gen
  • Metabolism
  • Nivelul de toleranță
 
De asemenea, pot exista diferiți factori genetici care intră în joc cu privire la modul în care persoanele reacționează la consumul de alcool și dacă sunt vulnerabili la dependență.

Vârsta nu contează.

Tulburările consumului de alcool (AUD) nu discriminează. În ultimele două decenii, a existat o creștere constantă a AUD în rândul persoanelor cu vârsta de 65 de ani și peste. Mai mult, persoanele cu AUD de vârstă mijlocie și mai în vârstă prezintă un risc semnificativ mai mare de sinucidere, în comparație cu omologii lor mai tineri.

Alcoolul ocazional nu este în regulă.

Consumul excesiv de alcool nu se referă la tipul de alcool pe care îl beți și nici în zilele în care beți. Dacă dvs. sau cineva apropiat beți în fiecare vineri și sâmbătă seara, s-ar putea semnala o problemă cu alcoolul.
 
Institutul Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism (NIAAA) definește consumul excesiv de alcool ca un model de băut care aduce concentrația de alcool din sânge (BAC) la 0,08 g / dL. Acest lucru apare de obicei după patru băuturi pentru femei și cinci băuturi pentru bărbați - în aproximativ două ore.
 
Consumul de alcool nu înseamnă neapărat că aveți AUD. Cu toate acestea, vă poate crește riscul de a dezvolta AUD ulterior. De asemenea, este asociat cu mai multe efecte asupra sănătății fizice și mentale pe termen scurt și lung. Persoanele care consumă excesiv au un risc mai mare de:
 
  • Cancer
  • Boli cronice (cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile de inimă și bolile hepatice)
  • Probleme de memorie și învățare
  • Boli cu transmitere sexuală
  • Leziuni neintenționate (cum ar fi accidente auto, căderi și arsuri)
 
Consumul de alcool poate duce, de asemenea, la un comportament violent, fie față de dvs., fie față de ceilalți.

Toleranța ridicată poate fi dăunătoare.

Toleranța la alcool este atunci când beți aceeași cantitate, dar nu mai produce același nivel de intoxicație. Deoarece creierul dvs. s-a adaptat la efectele alcoolului, trebuie să beți mai mult alcool pentru a obține aceleași efecte.
 
O toleranță mai mare poate duce la niveluri mai ridicate de băutură, ceea ce poate avea efecte negative asupra sănătății. Deoarece alcoolul afectează mai multe sisteme majore de organe, consumul excesiv crește posibilitatea apariției unor probleme de sănătate în toate părțile corpului. Toleranța ridicată crește, de asemenea, riscul de dependență.

Alcoolul nu ameliorează durerea.

Alcoolul vă poate oferi o anumită ușurare în durere prin încetinirea creierului și a sistemului nervos. De aceea, până la 28% dintre persoanele cu dureri cronice apelează la alcool pentru a-și atenua problemele.
 
Dar cantitatea de alcool pe care va trebui să o beți pentru a ameliora durerea cronică este probabil mai mare decât recomandările pentru un consum sigur de alcool. Consumul de alcool poate, de asemenea, agrava durerea. Deci, dacă aveți dureri cronice, cel mai bine este să renunțați la alcool.
 
Dacă dvs. sau cineva cunoscut beți zilnic pentru ameliorarea durerii, probabil că veți dezvolta o toleranță, având nevoie de mai mult alcool pentru a obține aceleași efecte de calmare a durerii. În plus, amestecul de alcool și analgezice este de-a dreptul periculos, cu consecințe posibil fatale.
 

Este nevoie de timp pentru a vă trezi.

Contrar credinței populare, numai timpul vă va trezi din beție. Ficatul dvs. poate metaboliza undeva în jurul unei băuturi pe oră. Așadar, în timp ce un duș rece și cafeaua fierbinte s-ar putea simți bine pentru cineva care a băut toată noaptea, nici unul nu vă va trezi din beție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii