Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Loteria Bonurilor Fiscale 17 ianuarie 2016

ro

15 Jan, 2016 15:44 2268 Marime text
Prima extragere a Loteriei bonurilor fiscale în anul 2016
 
Ministerul Finanțelor Publice a virat, astăzi, 15 ianuarie a.c., sumele aferente premiilor acordate în cadrul Loteriei bonurilor fiscale din data de 18 octombrie 2015, la care au participat bonurile emise în septembrie 2015. Pentru această extragerea au fost depuse, în termenul legal de 30 de zile, 26 cereri de revendicare, însoțite de bonuri câștigătoare - emise în data de 16 septembrie 2015 și cu valoarea de 274 lei.
 
Ministerul Finanțelor Publice a achitat 24 de premii în conturile bancare indicate de câștigători, în sumă netă de 32.404 de lei pentru fiecare. Suma a rezultat după reținerea impozitului prevăzut de reglementările în vigoare.
 
O nouă extragere a bonurilor fiscale va avea loc duminică, 17 ianuarie 2016, pentru bonurile emise între 1–31 decembrie 2015. Fondul de premiere pentru extragerea lunară este de 1 milion de lei și vor fi acordate maxim 100 de premii.
 
Selecția câștigătorilor se face în două etape. Prima va avea loc duminică, 17 ianuarie a.c., şi va consta în extragerea bilelor care vor desemna ziua și valoarea bonurilor câștigătoare. Dacă numărul cererilor de revendicare depășește o sută, va fi organizată cea de-a doua extragere, deoarece nu pot fi decât de 100 de bonuri câștigătoare.
Detalii despre prima etapă de selecție a câștigătorilor Loteriei bonurilor fiscale din data de 17 ianuarie a.c.:
 
Extragerea va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 17.00. Extragerea este publică și va putea fi transmisă, în direct, de către toate televiziunile interesate, prin preluarea semnalului audio-video de la studioul Loteriei Române.
 
Extragerea va avea două etape, după cum urmează:
 
- etapa I: va fi extrasă o bilă pentru determinarea zilei bonurilor câștigătoare;
- etapa II: vor fi extrase 3 bile pentru determinarea valorii bonurilor câștigătoare.
 
Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și al C.N. „Loteria Română” (CNLR) pentru o perioadă de minimum 30 de zile. La extragere participă toate bonurile fiscale emise în perioada 1–31 decembrie 2015, fără a fi necesară înregistrarea prealabilă a acestora într-o bază de date.
 
Extragerea va fi realizată cu urnele și bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto şi va fi supravegheată de o comisie de tragere formată din câte un reprezentant al MFP, ANAF și CNLR. Bilele și urnele vor fi verificate în prezența comisiei înainte de extragere.
 
Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câștigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF.
 
Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii, precum și numărul de ordine). Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenței, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP și ANAF. În situația în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de
1 milion de lei este împărțit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticității bonurilor câștigătoare. Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constată depășirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câștigători.
 
Detalii despre a doua etapă de selecție a câștigătorilor în cadrul Loteriei bonurilor fiscale:
 
În cazul realizării celei de-a doua etape de selecție în cadrul Loteriei bonurilor fiscale, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Și această extragere va fi realizată cu urnele CNLR și va fi televizată, organizarea acesteia urmând să fie anunțată ulterior.
 
Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câștigător. Pentru desemnarea celui de-al doilea câștigător, se aplică crescător la primul număr extras un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câștigător. Pentru aflarea celorlalți câștigători, pasul se adună succesiv la numărul desemnat anterior ca fiind câștigător. Dacă în urma aplicării acestei proceduri de selecție se depășește numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă, următorul număr câștigător din listă este dat de diferența dintre suma determinată prin aplicarea pasului la baza de referință şi numărul unic maxim atribuit, continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de legislația în vigoare. În procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind câștigătoare, sunt eliminate din listă.
 
După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câștigătoare, acestea vor fi centralizate și transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale", respectiv pentru verificarea autenticității bonurilor fiscale câștigătoare de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, prin direcţiile regionale.
 
NOTĂ:
 
Reprezentanții posturilor TV interesate să transmită în direct extragerea sunt rugați să contacteze Biroul Comunicare și Protocol al Loteriei Române, la numerele: 0372.137.35 sau 0730.980.541, e-mail: pr@loto.ro (persoana de contact: Cristina Libidov, șef Birou Comunicare și Protocol CNLR). Accesul în studioul TV al Loteriei Române din str. Reînvierii nr. 2b, sector 2, București, se va face pe baza de legitimație de presă, începând cu ora 16.00.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii