Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iti expira certificatul digital SEAP? Ce trebuie sa faci pentru a-l reinnoi.

ro

16 Oct, 2020 17:58 1821 Marime text

În ziua de azi, aproape toate instituțiile publice și companiile sunt înregistrate în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) pentru a putea publica și organiza/participa la licitații publice. Accesul în SEAP se face cu ajutorul unui certificat digital.

Certificatul digital SEAP are o valabilitate de doi ani. La finalul acestor doi ani, înainte de expirare, el trebuie reînnoit, altfel nu veți mai putea avea acces pe SEAP. În cazul în care nu mai aveți acel certificat digital SEAP și nici nu mai aveți datele de logare pentru descarcarea lui, trebuie să începeți procedurile de recuperare.

Reînnoirea certificatului se face gratuit de către Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR), dar numai în interiorul termenului de valabilitate, adică cei doi ani de la data eliberarii certificatului. În cazurile de depășire a termenului sau de pierdere a certificatului digital SEAP, recuperarea sa este taxată.

Viața nu este așa de simplă și este perfect posibil, uneori, să vă pierdeți datele de înregistrare, să plece persoana responsabilă, să se strice calculatorul pe care este instalat certificatul etc.
Ce e de făcut în această situație?

Puteți să vă recuperați certificatul digital singuri sau, mai sigur, puteți apela la un consultant, care o va face în locul vostru. Un astfe de consultant este Licitatiisicap.ro
Pe site-ul lor scrie că ei vor completa online formularul de recuperare, se vor ocupa de transmiterea cererii de recuperare a certificatului digital, ba chiar că oferă suport în descărcarea și instalarea certificatului digital! Tot ce trebuie să faceți e să completați formularul CER O OFERTA (AICI). Timpul înseamnă bani, așa că grăbiți-vă să vă recuperați certificatul digital SEAP.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii