Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a înfiinţat Comitetul Naţional pentru Deşeuri. Ce rost are şi cine intră în componenţa sa. Decizia este semnată de premierul Dăncilă

ro

24 Oct, 2018 05:27 3192 Marime text
În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 888 a fost publicată Decizia nr. 279 privind înfiinţarea Comitetului Naţional pentru Deşeuri.

Actul normativ este semnat de primul ministru al României Viorica-Vasilica Dăncilă şi contrasemnat de secretarul general al Guvernului Toni Greblă.
 
Iată integral, şi decizia, aşa cum este publicată în Monitorul oficial.

Având în vedere Memorandumul cu tema: „Măsuri pentru îndeplinirea condiţionalităţilor ex-ante 6.2 privind sectorul deşeurilor şi evitarea suspendării plăţilor intermediare aferente sectorului deşeuri din Programul Operaţional Infrastructură Mare“, aprobat în şedinţa Guvernului din data de 5 septembrie 2018,

în temeiul art. 18 alin. (1) şi al art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare,

prim-ministrul emite prezenta decizie.

ART. 1
(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii se înfiinţează Comitetul Naţional pentru Deşeuri, denumit în continuare Comitetul, având componenţa prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta decizie.
 (2) Viceprim-ministrul, ministrul mediului, are calitatea de coordonator al Comitetului Naţional pentru Deşeuri.
 (3) Instituţiile prevăzute la alin. (1) sunt reprezentate, în cadrul Comitetului, la nivel de demnitar.

ART. 2
Comitetul are ca obiective principale:
a) identificarea acţiunilor necesare pentru implementarea Directivei 2008/98/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 19 noiembrie 2008 privind deşeurile şi de abrogare a anumitor directive;
b) recuperarea întârzierilor care există la nivel naţional, în scopul atingerii obiectivelor impuse de directivele europene privind gestionarea deşeurilor;
c) punerea în aplicare a măsurilor prioritare de guvernanţă prevăzute în Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor, în vederea gestionării deşeurilor municipale.

 ART. 3
(1) În cadrul Comitetului funcţionează grupuri de lucru la nivel tehnic.
(2) În termen de 5 zile de la data intrării în vigoare a prezentei decizii, instituţiile publice prevăzute în anexă îşi desemnează reprezentanţii în cadrul grupurilor de lucru prevăzute la alin. (1).
(3) La şedinţele Comitetului pot participa, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai altor entităţi publice, specialişti şi reprezentanţi ai societăţii civile.

ART. 4
(1) Comitetul se reuneşte în şedinţe ordinare lunare sau, ori de câte ori este necesar, în şedinţe extraordinare, la solicitarea unei treimi dintre membrii acesteia sau a viceprim-ministrului, ministrul mediului.
 (2) Convocarea în şedinţe ordinare şi extraordinare se face prin grija Ministerului Mediului, care asigură secretariatul tehnic al Comitetului.
 (3) Comitetul prezintă lunar şi la solicitarea prim-ministrului rapoarte cu privire la îndeplinirea obiectivelor prevăzute la art. 2.
 (4) În cadrul primei reuniuni, Comitetul aprobă regulamentul propriu de organizare şi funcţionare, pe baza căruia îşi desfăşoară activitatea.
 
Componenţa Comitetului Naţional pentru Deşeuri


1. Ministerul Mediului;
2. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice;
3. Ministerul Fondurilor Europene;
4. Ministerul Finanţelor Publice;
5. Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice;
6. Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului;
7. Garda Naţională de Mediu;
8. Administraţia Fondului pentru Mediu.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanta
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • niculae - florian 24 Oct, 2018 07:28 de comitet era lipsa ca in rest avem de toate