Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinul nr. 50/2020 privind stabilirea unor măsuri organizatorice necesare pentru respectarea izolării la domiciliu, carantinării și internării. Text integral

ro

23 Mar, 2020 07:11 5400 Marime text
În Monitorul Oficial al României Partea I numărul 229 din 20 martie a fost publicat  Ordinul nr. 50/2020 privind stabilirea unor măsuri organizatorice necesare pentru respectarea izolării la domiciliu, carantinării și internării.
 
Având în vedere Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, ținând cont de prevederile art. 8 și art. 9 alin. (1) lit. e) din Ordonanța militară nr. 1/2020 privind unele măsuri de primă urgență care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri,

luând în considerare demersurile efectuate la nivel național pentru monitorizarea și managementul infecțiilor și potențialelor infecții cu coronavirusul SARS-CoV-2, precum și principalele atribuții ale Ministerului Afacerilor Interne, este necesară adoptarea unor măsuri organizatorice în vederea prevenirii și gestionării situațiilor de risc care pot apărea în acest context, ca urmare a nerespectării măsurilor de izolare la domiciliu, carantinare și internare dispuse.

În temeiul art. 20 lit. n) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările și completările ulterioare, și al art. 7 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările și completările ulterioare,

ministrul afacerilor interne emite următorul ordin:

Art. 1. - Pe durata stării de urgență instituite prin Decretul nr. 195/2020, Poliția Română și Jandarmeria Română, prin structurile teritoriale din subordine, precum și poliția locală organizează în comun, sub coordonarea Poliției Române, dispozitive specifice pentru verificarea, la fiecare adresă/unitate sanitară, a respectării obligației persoanelor izolate la domiciliu, carantinate sau internate de a nu părăsi locația în care sunt plasate.

Art. 2. - Direcțiile de sănătate publică și conducătorii autorităților administrației publice locale sprijină instituțiile prevăzute la art. 1, la solicitarea acestora, inclusiv prin transmiterea, în dinamică, a datelor de identificare și a adreselor la care persoanele sunt izolate la domiciliu, carantinate sau internate către inspectoratele județene de poliție/Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Art. 3. - Poliția de Frontieră Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și structurile subordonate desfășoară activități specifice potrivit competențelor, la solicitarea și în sprijinul instituțiilor prevăzute la art. 1, în cazul nerespectării măsurilor de izolare la domiciliu, carantinare sau internare.

Art. 4. - Inspectoratele județene de poliție/Direcția Generală de Poliție a Municipiului București centralizează și raportează, zilnic, prin centrele județene de coordonare și conducere a intervenției, respectiv al municipiului București, la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției efectivele, mijloacele angrenate și rezultatele verificărilor efectuate.

Art. 5. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Sursa foto: Monitorul Oficial
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii