Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinul ministrului Apărării privind plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești de acordarea unor drepturi de natură salarială

ro

29 Apr, 2017 04:28 66773 Marime text
În data de 27 aprilie anul acesta a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, Ordinul nr. M.35/2017, din 18 aprilie, privind procedura de efectuare a plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului Ministerului Apărării Naționale, devenite executorii în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2017.

Actul normativ este publicat de ministrul Apărării, Gabriel-Beniamin Leș.
 
Redăm, în continuare, integral, conținutul ordinului:
 
Având în vedere prevederile art. 13 alin. (6) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare,
în temeiul prevederilor art. 33 alin. (1) din Legea nr. 346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale, cu modificările și completările ulterioare,

ministrul apărării naționale emite prezentul ordin.

Art. 1. -
(1) Prezentul ordin stabilește procedura de efectuare a plății sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale, devenite executorii în perioada 1 ianuarie- 31 decembrie 2017.
 
(2) Plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești, având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului militar și civil din cadrul Ministerului Apărării Naționale, devenite executorii în perioada 1 ianuarie- 31 decembrie 2017, se efectuează potrivit dispozițiilor art. 13 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare.

Art. 2. -
(1) Structurile financiar-contabile din unitățile militare reprezentate în proces sau din structura militară care asigură financiar unitatea militară reprezentată în proces trebuie să identifice în cuprinsul hotărârilor judecătorești având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului militar și civil din cadrul Ministerului Apărării Naționale, devenite executorii în perioada 1 ianuarie- 31 decembrie 2017, următoarele elemente:
a) sumele aferente drepturilor de natură salarială, denumite în continuare sume datorate;
b) dobânzile, penalitățile sau alte sume aferente executării acestora, după caz.
(2) Plata sumelor datorate, prevăzute la alin. (1) lit. a), se realizează de către ordonatorii de credite prevăzuți la art. 68 alin. (7) lit. a) și b) din Instrucțiunile privind activitatea legislativă și de asistență juridică în Ministerul Apărării Naționale, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naționale nr. M. 75/2009, cu modificările și completările ulterioare, cu respectarea eșalonării anuale la plată prevăzute la art. 13 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016, actualizate cu indicele prețurilor de consum comunicat de Institutul Național de Statistică.
(3) Eșalonarea anuală la plată prevăzută la alin. (2) începe de la data la care hotărârea judecătorească prevăzută la art. 13 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016 devine executorie.
(4) La sumele actualizate în condițiile alin. (2) se acordă dobânda legală remuneratorie, calculată de la data la care hotărârea judecătorească a rămas executorie.
(5) Cheltuielile bugetare determinate de plata sumelor prevăzute în prezentul articol se suportă din bugetele structurilor militare care asigurau plata soldelor/salariilor personalului beneficiar, la data solicitării în instanță a drepturilor, de la capitolul și titlul de cheltuieli unde se încadrează obligația de plată respectivă.
(6) În situația desființării structurilor militare prevăzute la alin. (5), plata sumelor prevăzute în prezentul articol se asigură din bugetul propriu al ordonatorului principal de credite, prin grija Direcției financiar-contabile.

Art. 3. -
Contribuțiile sociale obligatorii și impozitul aferent plății sumelor datorate se stabilesc potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, și ale Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 4. -
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul apărării naționale,
Gabriel-Beniamin Leș
București, 18 aprilie 2017.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii