Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În dezbatere publică Proiect pentru modificarea Legii privind statutul soldaților și gradaților profesioniști

ro

03 Mar, 2021 01:06 8772 Marime text
  • Ieri, pe pagina oficială de internet a Ministerului Apărării Naționale, a fost postat, la Secțiunea Transparență decizională, proiectul de Lege pentru modificarea articolului 8 din Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști.

Daca va fi aprobată legea va arăta astfel:

- soldații și gradații profesioniști angajați, mutați în interesul serviciului, sau detașați, pot beneficia de:

a) compensație lunară pentru chirie, în cuantum de până la 50% din solda lunară, în mod similar cu cea acordată cadrelor militare în activitate;
b) locuință de serviciu și locuință de intervenție, cu scutire de la plata chiriei, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului apărării naționale;
c) produse de informare publică internă, în mod gratuit, în condițiile stanilite prin ordin al ministrului apărării naționale.

Totodată se face precizarea că articolul 2.1 se abrogă.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate, formulate potrivit Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, pot fi transmise pe adresa de email secretariat_general@mapn.ro sau la numărul de telefon 021-410.40.40 interior 1011.439.
 
Această propunere de modificare a actului normativ menționat se face potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, conform căreia Ministerul Apărării Naționale supune consultarii publice, precum si consultării preliminare interinstituționale proiectul de Lege pentru modificarea articolului 8 din Legea nr. 384/2006 privind statutul soldaților și gradaților profesioniști.
 
Sursa foto: Proiect MApN
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii