Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia trebuie să permită alegeri libere şi corecte

ro

27 Feb, 2012 18:18 2050 Marime text

Rusia trebuie să permită alegeri libere şi corecte

Înainte de viitoarele alegeri prezidenţiale din Rusia, 4 martie, în care prim-ministrul Putin este de aşteptat să apară ca învingător, în urma unui acord privind schimbul de roluri cu Medvedev, actualul preşedinte, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie critică, la Strasbourg.
Grupul ALDE a jucat un rol cheie, subliniind deficienţele democraţiei din Rusia. Kristina Ojuland (Estonia), purtătorul de cuvânt al ALDE privind Rusia, şi negociatorul principal pe Rezoluţia Parlamentului, a menţionat:

"Preşedintele Medvedev a anunţat schimbări radicale ale sistemului politic, inclusiv normele privind înregistrarea partidelor politice, cele care au blocat candidaţilor liberali participarea  atât în Duma de Stat, cât şi la alegerile prezidenţiale. Rămâne de văzut, dacă aceste reforme vor avea sanse de reuşită, având în vedere că o nouă eră de autoritarism, sub Putin, ia naştere. "

"Kremlinul trebuie să înveţe din lecţiile recentelor demonstraţii, poporul rus doreşte să aibă un cuvânt de spus în alegerea liberă a liderii şi guvernului, iar Putin ar trebui să concureze într-o competiţie deschisă şi corectă şi nu să încerce să manipuleze rezultatul. El ar trebui să permită, de asemenea, protestele paşnice ca parte a unei democraţii militante, mai degrabă decât sufocarea tuturor formele de disidenţă şi opoziţie, în special după anunţarea rezultatelor de pe 4 martie. "

"Oricine câştigă alegerile din 4 martie, rapoartele privind fraudarea alegerilor din decembrie pentru Duma ar trebui să fie cu fermitate urmărite şi alegerile reluate în acele domenii în care fraudare este dovedită."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii