Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zoli Toth şi responsabilitatea socială a Galei On Air Music Awards

ro

17 Apr, 2013 13:06 860 Marime text
Pe 15 aprilie 2013, Zoli Toth, alături de compania Star Management, a organizat gala On Air Music Awards la Teatrul Naţional din Bucureşti, eveniment ce şi-a propus să onoreze excelenţa în industria muzicală românească, să pună în valoare cât mai multe genuri muzicale aflate la graniţa mainstream-ului şi să sprijine dezvoltarea viitorilor muzicieni. În organizarea evenimentului, Zoli a reuşit să îmbine pasiunea pentru muzică şi susţinerea cauzelor sociale şi ecologiste: banii obţinuţi din vânzarea unor bilete la gală vor fi donaţi Liceului Dinu Lipatti pentru achiziţionarea de instrumente musicale pentru elevi, iar  parteneriatul cu Lexus, care a pus la dispoziţia vedetelor autoturisme hibrid, a redus semnificativ amprenta de carbon a evenimentului.
Experienţa de peste 15 ani în industria muzicală românească şi numeroasele premii câştigate pe cont propriu şi alături de SISTEM, l-au ajutat pe Zoli Toth să gândească şi să organizeze o gală de premiere prin care să fie recunoscute adevăratele valori din industria muzicală românească, o gală independentă de orice casă de discuri sau trust media, cu un sistem de nominalizare şi jurizare inedit pentru România. Cele 20 de categorii şi Artistul Anului au adus în prim plan artişti români, reprezentând diferite genuri, ale căror piese s-au bucurat de succes în ultimul an, dar şi pe oamenii din spatele lor. Toate categoriile şi câştigătorii din cadrul lor, precum şi Artistul Anului, pot fi găsite la http://onairmusicawards.ro/news/castigatorii-on-air-music-awards-2013. 
Jurizarea în cadrul On Air Music Awards a fost făcută de către 35 de profesionişti din show business-ul românesc: reprezentanţi ai caselor de producţie, posturi radio, televiziuni muzicale, jurnalişti de specialitate, organizatori de concerte şi festivaluri, regizori, muzicieni etc. Centralizarea voturilor a fost realizată de Deloitte România, aceeaşi firmă care auditează şi Premiile Grammy. Premiul Artistul Anului, câştigat de trupa Robin and the Backstabbers a fost acordat în seara galei în urma sms-urilor trimise de către publicul participant la eveniment.
Toate aceste componente fac gala On Air Music Awards unică în peisajul muzical şi artistic românesc. Totuşi, Zoli a reuşit să adauge şi o valenţă socială evenimentului prin susţinerea viitorilor muzicieni şi reducerea amprentei de carbon. Deşi accesul la eveniment s-a făcut pe bază de invitaţie, organizatorii au pus în vânzare un număr de 100 de bilete cu valoare de 100 euro fiecare, iar fondurile strânse din vânzarea acestor bilete vor fi donate pentru achiziţionarea unor instrumente muzicale pentru elevii Liceului Dinu Lipatti din Bucureşti. Motivul pentru care Zoli Toth şi Star Management au luat această decizie este unul extrem de simplu: orice industrie este datoare să sprijine dezvoltarea viitorilor săi profesionişti. Reducerea amprentei de carbon a evenimentului a fost realizată prin folosirea unor autoturisme Lexus hibrid cu care vedetele au ajuns pe covorul roşu de la Teatrul Naţional. 
În seara evenimentului, Zoli a purtat o ţinută Trends by Adina Buzatu. În alegerea ţinutei, el a ţinut cont de două atribute importante: calitatea impecabilă şi creativitatea stilistică unică de care Adina Buzatu dă dovadă de fiecare dată când îl îmbracă.

”On Air Music Awards a fost o experienţă revelatoare pentru mine: mi-am dat seama că o idee frumoasă adună în jurul ei numai oameni frumoşi. Ne-am propus să punem în valoare artişti din diverse domenii, şi cred că am reuşit cu mare succes, având în vedere că Artistul Anului a fost desemnată o trupă de rock alternativ, Robin and the backstabbers, să susţinem viitoarele generaţii de artişti şi să avem un impact cât mai redus asupra mediului. Mă bucur că prima ediţie On Air Music Awards s-a bucurat de susţinerea atâtor parteneri şi oameni frumoşi din industrie şi nu numai”, a declarat Zoli Toth, iniţiator On Air Music Awards.
Gala On Air Music Awards va avut loc luni, 15 aprilie 2013, la Teatrul Naţional din Bucureşti. Statuetele care au fost înmânate câştigătorilor au fost create special pentru eveniment de o echipă de tineri artişti români formată din Tiberiu Vieru, Cătălin Borozia şi TekArt şi subliniază, prin eleganţa formelor, caracterul exclusivist al acestor premii. Trofeul Artistul Anului, un trofeu itinerant care va rămâne doar un an la fiecare artist câştigător, este o creaţie unicat, purtând semnătura artistului ieşean Alin Neacşu, sculptor specializat în sculptura clasică, modernă şi brâncuşiană. Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite la www.onairmusicawards.ro. 
Această primă ediție a On Air Music Awards a fost susținută de Aqua Carpatica, Apa Nova Bucureşti, Asus, Five’s, Trends by Adina Buzatu, Hotel Intercontinental, Deloitte România, True Energy, Shelter Security, 4 Points, Lexus, Gala MGMT & PR, Media Image, Mirela Vescan Make-Up Academy, Deea Buzdugan.

Mai multe informaţii:

Anamaria Bogdan,
PR Zoli Toth,
Email: pr@zolitoth.ro
Tel. 0755 224816


Despre Zoli Toth

Zoli Toth este muzician, antreprenor şi activist ecologist .

După terminarea studiilor la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi experienţa acumulată la Opera Maghiară, Filarmonica Transilvania şi la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduţa”, în anul 2000 pune bazele trupei de percuţie SISTEM, una dintre cele mai cunoscute şi inovatoare trupe din România. În 2005, alături de Luminiţa Anghel, SISTEM câştigă locul al III-lea la concursul muzical Eurovision. SISTEM a lansat patru albume, a câştigat numeroase premii naţionale şi internaţionale şi a susţinut concerte atât în România, cât şi în străinătate.

În 2010, Zoli a debutat ca solist percuţionist cu Orchestra Radio din Bucureşti şi Filarmonica de Stat Banatul din Timişoara cu concertul Domino pentru percuţie solo şi orchestră de a compozitorului Adrian Enescu. Cea mai importantă apariţie cu acest concert a avut loc la Festivalul George Enescu în septembrie 2011.

Un fervent susţinător al cauzelor ecologiste, Zoli a primit titlul de Ambasador Earth Hour în România în 2009 de la WWF România. El s-a implicat şi în cauze sau proiecte care au drept scop protecţia mediului (Coaliţia România fără Cianură, Greenpeace, MaiMultVerde, Let’s do it, Romania!) şi a prezentat emisiunea Green Report (TVR1) în 2009. În prezent, realizează emisiunea EcoFrecvenţa la Naţional FM.

În decembrie 2012, Zoli a devenit ambasador al iniţiativei 46664 Bangles a Fundaţiei Nelson Mandela în România. 46664 Bangles este o iniţiativă non profit, bazată pe vânzarea unor brăţări prin care sunt susţinute proiectele umanitare ale fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, una dintre cele mai importante şi respectate figuri politice ale secolului XX. Zoli se alătură astfel unei liste de ambasadori care îi mai cuprinde pe Bono, Brad Pitt, Will Smith, Clint Eastwood şi Morgan Freeman.
Zoli este director general la compania de impresariat artistic şi evenimente Star Management, iniţiind proiecte precum Battle of Songs (primul concurs privat de compoziţie din România), ImpresarOnline.ro (primul site de rezervări artişti online), Star PR (PR pentru concerte ale unor artişti străini), Academia de Showbiz. Star Management asigură managemetul artiştilor Xonia şi SISTEM. De asemenea, Zoli este preşedintele Asociaţiei Star Education şi organizatorul Pro Istoria Fest, prin intermediul acestui eveniment o serie de obiective turistice fiind promovate în ţară şi în străinătate.

Zoli are 36 de ani, trăieşte în Bucureşti, este căsătorit şi tatăl a două fetiţe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii