Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zamfirescu Racoţi Predoiu organizează împreună cu Ziarul Financiar conferinţa cu tema Noul Cod de Procedură Civilă - Ghid de utilizare practică

ro

04 Apr, 2012 22:59 1101 Marime text
Bucureşti, 04 aprilie 2012 - Societatea de avocaţi Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP) organizează împreună cu Ziarul Financiar conferinţa "Noul Cod de Procedură Civilă - Ghid de utilizare practică". Evenimentul va avea loc în data de 9 aprilie 2012 la Hotel Howard Johnson din Bucureşti, Sala Platinum, începând cu ora 09:00.

În cadrul conferinţei vor fi abordate teme referitoare la raţiunile care au stat la baza necesităţii modificării Codului de Procedură Civilă precum şi rolul Noului Cod de Procedură Civilă.

Lectorii vor dezbate şi vor analiza aspectele noi privind desfăşurarea procesului civil, modificările importante aduse judecăţii în prima instanţă şi căile de atac, noua procedură de executare silită, precum şi alte aspecte de interes, inclusiv modul în care sistemul judiciar este pregătit să implementeze o lege care conţine numeroase elemente de noutate.

„Desi multă lume pune sub semnul întrebării posibilitatea intrării sale imediate în vigoare, iată că Noul Cod de Procedură Civilă este o realitate cu care va trebui sa ne confruntăm. Noul Cod de Procedură Civilă poate reprezenta un inamic al companiilor comerciale care sunt implicate în orice fel în proceduri litigioase sau, dimpotrivă, cel mai bun prieten în ipoteza în care este cunoscut, înţeles şi aplicat corespunzător. ZRP îşi propune să prezinte un ghid de utilizare a Noului Cod de Procedură Civilă, primul pas esenţial în procesul îndelungat de „împrietenire" a justiţiabilului cu o lege care va avea un impact semnificativ asupra mediului de afaceri şi asupra celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu", a declarat Cosmin Vasile, Partener Zamfirescu Racoţi Predoiu.

Printre speakerii evenimentului se numără:

Lidia Barac - Secretar de Stat în Ministerul Justiţiei

Alina Ghica - Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii

Conf. univ. dr. Marian Nicolae

Prof. dr. Viorel Mihai Ciobanu

Mariana Nedelea - Director Departament Juridic, Banca Românească

Călin-Andrei Zamfirescu - Partener Senior SCA Zamfirescu Racoţi Predoiu

Dr. Cosmin Vasile - Partener SCA Zamfirescu Racoţi Predoiu

Alina Tugearu - Avocat Senior Coordonator SCA Zamfirescu Racoţi Predoiu

***

Despre Zamfirescu Racoţi Predoiu

Născută din fuziunea a două cunoscute societăţi de avocaţi înfiinţate în anul 1995, Zamfirescu Racoţi Predoiu (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România. ZRP oferă servicii de asistenţă juridică atât în domeniul avocaturii de business, cât şi în sfera litigiilor, arbitrajului şi consultanţei fiscale, şi este recomandată de anuarele internaţionale de specialitate pentru performanţele sale în variate arii de practică, precum: litigii, arbitraj, insolvenţă, drept financiar-bancar, drept societar / fuziuni şi achiziţii, dreptul muncii, energie şi resurse naturale, proprietate intelectuală, drept imobiliar, piaţa de capital, drept fiscal etc.

ZRP are o echipă de 38 de avocați dintre care cinci parteneri - Stan Tîrnoveanu (Managing Partner), Ioana Racoți (Senior Partner), Călin-Andrei Zamfirescu (Senior Partner), Anca Danilescu (Partner), Cosmin Vasile (Partner).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii