Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita oficială a comandantului fregatei „Regele Ferdinand" la şeful Armatei din Republica Seychelles

ro

25 Oct, 2012 00:03 818 Marime text

Comandorul Mihai Panait, comandantul fregatei Regele Ferdinand s-a întâlnit marţi 23 octombrie cu generalul de brigadă Leopold F. Payet, şeful Armatei din Republica Seychelles, pe timpul vizitei efectuată de fregată în Portul Victoria din această republică.

Întâlnirea a avut loc la sediul Statului Major al Armatei Republicii Seychelles. Comandorul Mihai Panait a fost însoţit de locotenent-comandorul Victor Durea, şeful operaţiilor la fregata Regele Ferdinand şi locotenent-comandorul Mihai Egorov, ofiţerul de relaţii publice al fregatei Regele Ferdinand pe timpul participării la Operaţia Atalanta.

În cadrul întâlnirii, comandantul fregatei Regele Ferdinand a mulţumit şefului Armatei din Republica Seychelles, în nume personal, dar şi în numele viceamiralului dr. Aurel Popa, şeful Statului Major al Forţelor Navale, pentru faptul că nava românească şi echipajul său au fost primite în această republică, în scopul refacerii capacităţii de luptă. De asemenea, comandorul Mihai Panait a mulţumit gazdei pentru facilităţile logistice oferite navei pe timpul acestei escale în zona de operaţii Atalanta din Oceanul Indian.

Şeful Armatei din Republica Seychelles s-a arătat încântat de faptul că o navă a Forţelor Navale Române acţionează în cadrul EU NAVFOR în lupta contra pirateriei în această zonă, dar şi de faptul că fregata Regele Ferdinand este prima navă militară din România care face o escală în Portul Victoria.

Comandorul Mihai Panait şi generalul de brigadă Leopold F. Payet au discutat despre progresele înregistrate în lupta contra pirateriei, reiterându-se ideea că prezenţa navelor militare în zonă este benefică pentru descurajarea activităţii de piraterie, numărul atacurilor scăzând vizibil în ultimul an.

Comandorul Mihai Panait a subliniat importanţa Operaţiei Uniunii Europene Atalanta, în lupta contra pirateriei, asigurării libertăţii de navigaţie în marea liberă şi protejarea transporturilor de alimente din cadrul World Food Programme şi a prezentat câteva din misiunile executate de fregată în cadrul acestei operaţii.

Fregata Regele Ferdinand acţionează începând cu data de 1 octombrie în cadrul Operaţiei Uniunii Europene Atalanta, iar după încheierea primei părţi a misiunii, nava românească a efectuat o escală in portul Victoria din Seychelles, pentru refacerea capacităţii de luptă.

Compartimentul informare şi relaţii publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii