Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USTDA oferă României finanţare pentru un proiect de modernizare a tehnologiei de supraveghere aeriană

ro

28 Mar, 2012 00:36 1002 Marime text

BUCUREŞTI, ROMÂNIA - Agenţia Americană pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA) acordă Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) finanţare în valoare de 513.170 de dolari pentru efectuarea unei evaluări şi elaborarea de recomandări privind modernizarea tehnologiei de supraveghere aeriană din România. Finanţarea va ajuta ROMATSA să se asigure că sistemele sale de supraveghere aeriană, comunicare a datelor, gestionare a traficului aerian şi navigaţie aeriană îndeplinesc standardele mondiale de performanţă.

Acordul de finanţare a fost semnat în data de 27 martie 2012 de către Duane C. Butcher, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, pentru USTDA şi de Bogdan Donciu, directorul general al ROMATSA.

„Acest proiect de modernizare se încadrează în obiectivul general al României de a îmbunătăţi siguranţa şi capacitatea spaţiului său aerian. Dacă se va realiza, el va asigura o dirijare mai eficientă a zborurilor şi reducerea întârzierilor", a declarat directorul regional al USTDA, Carl Kress. „Totodată, această finanţare va crea oportunităţi de export pentru companiile americane care oferă tehnologie şi servicii în domeniu.

În calitate de stat membru al programului „Cer unic european" (CUE), România şi-a luat angajamentul de a realiza numeroase îmbunătăţiri tehnologice pentru a îndeplini standardele internaţionale. Acest studiu finanţat de USTDA va ajuta ROMATSA să-şi îmbunătăţească sistemele de dirijare a zborurilor şi de transmitere a informaţiilor Traffic Information Broadcast. Totodată, echipamentele mai noi ar spori capacitatea de conştientizare a situaţiei existente de către companiile de zbor, piloţi şi controlorii de trafic aerian, pentru a creşte siguranţa pasagerilor.

Mai multe companii americane performante din domeniu şi-au exprimat interesul pentru susţinerea planurilor de modernizare ale României. „Guvernul SUA este bucuros să contribuie la continuarea aplicării strategiei de viitor a ROMATSA. Finanţarea oferită prin acest acord va dirija şi va susţine acest proces", a anunţat Duane Butcher, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA.

Competiţia pentru oportunitatea de a efectua studiul va fi anunţată pe site-ul Federal Business Opportunities (FBO). Pe site-ul USTDA (www.ustda.gov) se va publica o legătură către anunţ. Companiile americane interesate de proiect trebuie să prezinte propuneri în conformitate cu intrucţiunile incluse în anunţul FBO.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii