Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Roxana Bajdechi premiata de Radio Constanta

ro

09 Mar, 2011 23:30 826 Marime text

Cunoscuta pianistă Roxana Bajdechi va primi joi, 10 martie, la ora 11.00, placheta specială pentru contribuția de excepție la afirmarea spațiului românesc în lume, oferită de Studioul teritorial Radio Constanța din cadrul Societății Române de Radiodifuziune.

Cu ocazia ceremoniei va fi prezentată, în cadrul unei emisiuni speciale, activitatea concertistică și didactică a Roxanei Bajdechi, absolventă a unui master în concertistică la Conservatorului din Boston, SUA.

De asemenea, violonistul italian Markus Placci, partenerul de scenă al Roxanei, va primi placheta aniversară „Radio Constanța 20 de ani" pentru contribuția adusă la patrimoniul muzical universal și activitatea artistică.

Roxana Bajdechi revine în oraşul natal pentru un recital ce va avea loc cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înfiinţarea Universităţii „Ovidius", cariera sa fiind încununată cu importante premii naționale și internaționale, printre care Premiul I la secţiunile Beethoven şi la cea de Muzică Contemporană a Concursului anual „Pianişti de Onoare" al Conservatorului din Boston, fiind, deasemenea, răsplătită cu bursele de merit „Alfred Lee" şi „Benjamin Kasser".

Violonistul Markus Placci are la rândul său un bogat palmares. A studiat la Bologna, apoi în Germania cu Zakhar Bron, iar la Boston a obţinut "Graduate Performance Diploma" şi "Artist Diploma". A concertat pe mari scene din Europa şi SUA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii