Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Panasonic va ilumina cel mai mare şi vechi castel din lume cu tehnologie LED

ro

13 Jun, 2013 19:25 871 Marime text
Castelul din Praga va beneficia de economii ale costurilor de energie şi întreţinere prin becurile LED Panasonic, păstrând în acelaşi timp atmosfera istorică
 
 Praga – 06 iunie 2013 – Panasonic a fost aleasă să furnizeze peste 10.000 de becuri LED ce vor înlocui vechile becuri incadecente şi fluorescente, oferind o economie a energiei de 77% pentru toate corpurile de iluminat schimbate.
 
Cinci tipuri diferite de becuri din gama LED a Panasonic au fost plasate în diferite zone din castel în funcţie de nevoile şi cerinţele speciale ale acestora.
 
De exemplu, în cea mai faimoasă clădire, Catedrala St. Vitus, situată în centrul complexului Castelului din Praga, au fost instalate becuri Panasonic 40W ‘Nostalgic Clear’ şi de 15W de tip lumânare, pentru a ilumina plăcut spaţiile largi, păstrând în acelaşi timp atmosfera sacră şi istorică.
 
În curtea principală, becurile LED Panasonic ‘Nostalgic Clear’ nu oferă doar economie de energie. Datorită unei durate de viaţă de până la 40.000 de ore, becurile nu vor mai trebui schimbate în mod regulat ca cele tradiţionale incandescente cu durată de doar 10.000 de ore. Acest factor important reduce timpul în care echipa de întreţinere va trebui să schimbe becurile în zonele înalte, greu de ajuns.
 
În plus, becurile tradiţionale incandescente pot provoca daune artefactelor istorice. Deoarece energia de tip LED Panasonic emite raze ultraviolete şi infraroşii scăzute, becurile au fost folosite pentru Palatul Regal pentru a preveni deteriorarea exponatelor preţioase.
 
Gama Panasonic include becuri de tip LED cu distribuţie la 300 de grade ce au fost folosite în a treia curte, ce aparţine de zona principală a castelului, având nevoie să fie bine luminată permanent.
 
Laurent Abadie, Preşedinte şi CEO Panasonic Europa şi Managing Executive Officer în cadrul Panasonic Corporation Japonia a declarat: “Site-urile UNESCO World Heritage, asemeni Castelului din Praga au o semnificaţie culturală aparte şi este important ca atmosfera istorică să fie păstrată. Becul premiat Panasonic ‘Nostalgic Clear’ va asigura nu doar păstrarea patrimoniului tradiţional ci şi reduceri ale costurilor de energie şi întreţinere datorită energiei unice şi inovative LED”.
 
Pentru mai multe detalii accesaţi:
http://www.panasonic.ro/
http://www.panasonic.eu
 
Pagina de Facebook Panasonic România: http://www.facebook.com/PanasonicRomania
 
Despre Panasonic
 
Panasonic Corporation este unul dintre liderii mondiali în domeniul dezvoltării şi producţiei de electronice şi soluţii pentru consumatori în domeniul aplicaţiilor casnice, noncasnice, mobile şi personale. Încă de la fondare în 1981, compania s-a dezvoltat global şi operează peste 500 de companii la nivel mondial, înregistrând pentru anul încheiat la 31 martie 2012, 7.85 trilioane de yeni (72 miliade de €). Compania face eforturi pentru a crea o viaţă mai bună, într-o lume mai bună consumatorilor săi, fiind agajată în a urma noi valori inovative în toate diviziile. Pentru mai multe informaţii despre Panasonic vizitaţi pagina www.panasonic.net.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii