Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

«Multiculturalitate trăită - Cernăuţi şi Bucovina» - prezentare de carte şi dezbatere

ro

17 Jan, 2012 23:25 571 Marime text
Institutul Cultural Român din Berlin continuă seria de prezentări de carte a lunii ianuarie cu volumul „Multiculturalitate trăită - Cernăuţi şi Bucovina", în data de 24 ianuarie 2012, orele 19.00. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Societatea Româno-Germană cuprinde şi o dezbatere care îi are ca invitaţi pe Dr. Markus Bauer, Prof. Dr. Wolfgang Dahmen, Tetyana Kloubert şi Dr. Anke Pfeifer.

Volumul „Multiculturalitate trăită - Cernăuţi şi Bucovina" a fost publicat în anul 2010 cu ocazia simpozionului organizat de Asociaţia Romaniştilor din Balcani la Universitatea din Jena. Dezbaterea din 24 ianuarie oferă un nou prilej pentru a aduce în atenţie acest important reper cultural şi istoric, atât pentru publicul german, cât şi pentru cel din România.

Dr. Markus Bauer, Berlin - autor şi jurnalist, a studiat germanistica şi istoria la Passau şi Marburg, lector DAAD la Universitatea „Al.I.Cuza" din Iaşi, cercetător la Universitatea Portsmouth, pentru un proiect despre presa evreiască din Cernăuţi. Numeroase cărţi, articole şi recenzii despre istoria culturală a României.
Prof. Dr. Dr. h.c. Wolfgang Dahmen, Universitatea Jena - Profesor pentru limba şi literatura română, preşedintele consiliului ştiinţific al societăţii pentru Europa de Est, purtător de cuvânt la colegiul ştiinţific „Orientări culturale şi structuri de ordine socială în Europa de Sud-Est", co-editor al „Revistei pentru balcanologie" şi al arhivei „Balcani".
Tetyana Kloubert, M.A., Jena, Universitatea Jena - născută la Cernăuţi (Ucraina), bursieră a Fundaţiei Poporului German(„Studienstiftung des Deutschen Volkes") cu proiectul de cercetare „Asumarea trecutului în educaţia adulţilor ruşi, ucraineni şi polonezi". Asistent de regie şi translator pentru filmele documentare realizate de Volker Koepp despre Europa Centrală şi de Est.
Dr. phil. Anke Pfeifer, Berlin - profesor-asociat, autoare şi traducătoare din română, studii de romanistică la Berlin şi Bucureşti, activitate de cercetare şi predare la Berlin, Frankfurt/Oder, Potsdam, Leipzig, Jena, Bucureşti, numeroase publicaţii despre literatura şi cultura română.

Programul complet al ICR Berlin îl găsiţi pe www.rki-berlin.de si pe www.facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii