Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare proiect - Digital Rights and Wrongs

ro

12 Jun, 2012 15:34 711 Marime text
Tineri din zece orașe ale României vor derula campanii de advocacy pe tema libertății de exprimare în mediile digitale în cadrul proiectului Digital Rights and Wrongs, coordonat de Centrul pentru Jurnalism Independent, în perioada mai 2012 - aprilie 2013. Cele mai bune trei dintre acestea vor fi premiate.

Proiectul își propune să aducă în atenția publică drepturile digitale și modul în care libertatea de expresie este protejată pe Internet. De asemenea, își propune să sporească implicarea tinerilor în activități de advocacy și dezbateri publice, folosind atât noile tehnologii, cât și miloacele tradiționale.

"Vrem să convingem cât mai mulți tineri că idei de genul "Nimic nu se poate schimba"sau "Suntem prea departe de București ca să putem influența ceva"sunt greșite. Noile tehnologii au democratizat discursul public, oferind noi modalități de exprimare. În același timp, ele au și diluat agenda publică. În ziua de azi, victoria în comunicare aparține celor mai ingenioși și mai activi, nu neapărat celor mai bine informați sau mai riguroși. Ne dorim să stimulăm gândirea critica a tinerilor și să îi familiarizăm cu ideea de competențe media digitale", a declarat Ioana Avădani, director executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent.

Proiectul se va desfășura în 10 orașe - Baia Mare, Botosani, Braşov, Brăila-Galaţi, Craiova, Deva, Iaşi, Slobozia, Tg. Mureş și București - și va consta într-o serie de cursuri destinate diverselor categorii de public interesate de libertatea de expresie și noile tehnologii - elevi de liceu, studenți, tineri artiști. Un grup aparte îl vor constitui jurnaliștii, care vor fi ținuți la curent cu ultimele inițiative legislative în domeniu și care vor fi încurajați să facă din tema libertății de exprimare și a responsabilității pe care o presupune o permanență a materialelor lor.

Echipa de proiect va oferi participanților informații despre modul în care libertatea de expresie este protejată prin intermediul noilor tehnologii. De asemenea, experții CJI vor transmite, folosind social media, din Parlament şi de la alte evenimente, informații despre teme relevante pentru libertatea de expresie în era digitală.

Programul Digital Rights and Wrongs este susținut financiar de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii