Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Galați se formează viitorii lobbyiști ai României!

ro

27 Mar, 2012 00:12 652 Marime text

Cincizeci şi una de persoane, reprezentând sindicate, patronate, organizaţii neguvernamentale, camere de comerţ şi asociaţii de IMM-uri din regiunea Sud-Est, încep azi, 26 martie 2012, La Hotel Vega din Galaţi, cursurile de formare în lobby şi advocacy oferite de Academia de Advocacy prin proiectul „Partener activ şi implicat".

Pe parcursul a cinci zile, participanţii vor deprinde cunoştinţe referitoare la modalităţile de planificare a campaniei de advocacy, de organizare a unei audieri publice şi modalităţile de elaborare a unui document de poziţie. După această sesiune, participanţii vor parcurge o perioadă de 8 săptămâni de aplicaţii practice în organizaţiile lor, cu asistenţă din partea experţilor din cadrul proiectului.

Sesiunea de formare se va încheia cu un examen de absolvire în urma căruia participanţii vor obţine un certificat UECNCFPA care le va atesta cunoştinţele în dialog social şi advocacy. Absolvenţii vor putea participa apoi la cea de-a doua sesiune de formare, care se va finaliza, la rândul ei, prin certificarea ca specialist în activitatea de lobby.

Galațiul este al 4-lea oraș din țara din generația II, în care Academia de Advocacy derulează aceste cursuri. Până în prezent, s-au derulat cursuri în toate celelalte regiuni de dezvoltare ale României, iar începând cu luna ianuarie 2012, Academia de Advocacy, derulează din nou aceste cursuri, pentru a doua generație de cursanți, în toata țara.

Următoarele oraşe, respectiv regiuni de dezvoltare, care vor fi gazdele acestor cursuri oferite de Academia de Advocacy prin proiect, sunt Bacău, Pitești, Râmnicu Vâlcea și București.

În cadrul primei generații de 400 de cursanți, Academia de Advocacy a reușit să creeze grupuri de elită în rândul membrilor grupurilor țintă, care prin intermediul aplicațiilor practice derulate, au reușit să influențeze direct decizia publică.

Programul Partener Activ şi Implicat pregătește 800 de experţi în lobby şi advocacy din rândul reprezentanţilor patronatelor, sindicatelor, ONG-urilor, camerelor de comerţ şi asociaţiilor de IMM-uri din toată ţara, câte 100 în fiecare regiune de dezvoltare. Cursurile se derulează succesiv în cele opt regiuni de dezvoltare ale României, pentru câte două generaţii de cursanţi, în intervalul martie 2011 - decembrie 2012.

Proiectul Partener Activ şi Implicat este susţinut financiar din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Academia de Advocacy are drept scop mobilizarea partenerilor sociali şi a societăţii civile în practicarea principiillor democraţiei participative, utilizând tehnicile de intervenţie din domeniul de advocacy. Pune la dispoziţia grupurilor legitime de interese programe de advocacy, instruire, asistenţă tehnică, consultanţă de specialitate, monitorizare, analiză diagnostic şi cercetare. Academia de Advocacy este o organizaţie non profit, cu expertiză în domeniul advocacy, care asistă grupurile legitime de interese în amendarea actelor normative relevante şi mobilizează participarea acestora în elaborarea politicilor publice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii