Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Krypton Reunion - concert în formula de aur

ro

29 Mar, 2012 18:30 1005 Marime text

Pe 10 mai, de la ora 21, în renumitul club bucureștean The Silver Church are loc „Krypton Reunion".

Trupa Krypton se prezintă în fața publicului în componența care a fost definită ca „formula de aur". Eugen Mihăescu, Sorin Voinea, Răzvan „Lapi" Lupu, Gabriel „Guriță" Nicolau, împreună cu Cătălin Fotin vor susține concertul care marchează reîntoarcerea la sound-ul rock-ului clasic, o nouă etapă în cariera trupei: revenirea la matcă. Vechii admiratori ai trupei se vor bucura să asculte piese bine știute ca „Fetele cu ochii verzi", „Cheamă-mă" sau „Am crezut în ochii tăi".

Publicul tânăr are posibilitatea să regăsească sunetul rock-ului curat, abordat cu maturitatea unor muzicieni consacrați și cu creativitatea unor instrumentiști îndrăgostiți de rock.

„Este vremea când căutăm consistența, când ne întoarcem la esența lucrurilor, când regăsim lucrurile bune din viețile noastre. Rock-ul este unul dintre ele." - declară Eugen Mihăescu, explicând reuniunea, așteptată și cerută de public de ani buni.

Așadar, pe 10 mai, în The Silver Church, vă invităm la concertul care celebrează „Krypton Reunion" și deschide o pagină nouă în istoria rock-ului autohton.

Biletele pot fi achiziționate prin Rețeaua Eventim: magazinele Germanos, Orange, Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești și online pe www.eventim.ro.

 

Biografie oficială Krypton

'83. Sunetul Krypton

Acum aproape 30 de ani, peisajul rock-ului românesc se îmbogățea cu o prezență inedită. Spre deosebire de tendințele generale ale epocii, spre rock-ul progresiv, trupa KRYPTON propunea un stil nou - NEW WAVE ROCK - ridicând astfel ștacheta la standardele mondiale ale momentului.

Prospețimea stilului și creativitatea lui Eugen Mihăescu au urcat trupa în timp record printre preferințele publicului autohton.

‚85. Cenaclul Flacăra. Primele hituri

Începând în forță cu concerte în licee, în mediile ștudențești și la festivaluri de profil, programul trupei a ajuns să includă numeroase concerte și turnee naționale precum și o prezență constantă pe scena de la Cenaclul Flacăra. Piese ca și "Timidul", "Cămașa păcii", "Fata Morgana", "Avertisment" sau "Furtuni, furtuni" ajung în top-urile autohtone, cea din urmă devenind chiar un "hit" al Cenaclului.

‘85-'88. Primul album: „30 de minute"

Succesul trupei, prezența în presa scrisă, la radiouri și televiziuni dar și cererea tot mai mare din partea publicului au dus la înregistrarea unui prim album integral KRYPTON, creațiile precedente fiind concretizate doar pe compilații. Astfel, în 1988, lansează albumul "30 DE MINUTE" de pe care se fac remarcate piese precum: "Treizeci de minute", "Prietena mea" sau hitul "Fetele cu ochii verzi".

‘89-‘94. Symphony Metal

După lansarea acestui album și 6 ani de rock NEW WAVE trupa KRYPTON le propune fanilor un experiment: o schimbare stilistică. Cooptarea lui Gabriel "Guriță" Nicolau pe postul de solist vocal și trecerea spre SYMPHONIC METAL se dovedesc a fi un pas bun. Prin stilul și atitudinea tranșantă, albumul "Fără Teamă" lansat în 1990 se încadrează perfect în peisajul social proaspăt obținut al României. Notorietatea trupei crește, albumul primește critici pozitive iar la piesele "Cheamă-mă","Sunt doar un nor","Capriciul IV" și"Fără teamă" se realizează și un material video în Studiourile TVR avându-l ca realizator pe Petre Magdin.

Opera rock „Lanțurile"

În formula Eugen Mihăescu (chitară, voce), Dragos Docan (chitară bas, voce), Sorin Voinea (claviaturi), Răzvan "Lapi" Lupu (tobe) și Gabi "Guriță" Nicolau (voce) înregistrează un dublu album intitulat "Lanțurile" cu participarea extraordinară a lui Ioan Luchian Mihalea și grupul Song și a lui Cristi Ilie (ex Voltaj). Materialul prezintă o trupă matură din punct de vedere stilistic și conceptual, fiind, atunci dar și azi, considerat un album de referință în istoria rockului românesc. Împreună cu impactul considerabil asupra publicului, opera rock "Lanțurile" a consacrat trupa în această formulă și i-a asigurat permanent un loc în inimile rockerilor din toată țara.

Formația continuă să concerteze, aprecierea publicului pozitionand-o pe primele locuri in topul trupelor de gen dar, în 1993, în permanentă căutare de nou, Eugen Mihăescu părăsește trupa și alege o carieră solo. În 1994 este randul lui Gabi "Gurita" Nicolau sa paraseasca trupa cautand alte orizonturi de exprimare. În 1997 KRYPTON lansează albumul "AM DORMIT PREA MULT", dar activitatea trupei începe să scadă, toți membri acesteia fiind implicați în alte proiecte muzicale.

Renașterea. 2000-2011

În anul 2000, Eugen Mihăescu aduce din nou KRYPTON în prim plan, explorând - ca de obicei - noi oportunități muzicale. Cu altă formulă, avându-l ca solist vocal pe carismaticul Răzvan Fodor și cu un alt stil - în continuare în marea sferă a rockului - formația se reinventează și recucerește inimile fanilor. Albumele "COMERCIAL" (2001) și "STRESAT DE TIMP" (2003) se bucură de un real succes. Trupa filmează videoclipuri la piesele "Inima mea" (premiată la Festivalul "Mamaia 2001"), "Îți mai aduci aminte", "Cerceii tăi" și "Am dansat cu norii" iar reacția pozitivă, atât din public cât și din mass-media, repune trupa în topurile naționale. Au urmat multe concerte și turnee naționale, susținute tot timpul de mass-media și de aplauzele publicului din toată țara.

2012. Azi

Aflată în permanentă schimbare, privind spre noi orizonturi, KRYPTON a continuat să experimenteze, trecând prin mai multe stiluri muzicale și cooptând în marea lor familie muzicieni de valoare. Întotdeauna activi, întotdeauna prezenți au hotărât ca în 2012 să se întoarcă la formula care i-a consacrat și la stilul în care se simt cel mai confortabil. Astfel, trupa anunță revenirea în activitate a "vechilor prieteni": Eugen Mihăescu, Sorin Voinea, Răzvan "Lapi" Lupu și Gabriel "Guriță" Nicolau, împreună cu Cătălin Fotin la chitară bas, se reunesc în ceea ce ei numesc "formula de aur" a trupei KRYPTON.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii