Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încheierea primei părţi a misiunii fregatei „Regele Ferdinand"

ro

24 Oct, 2012 23:58 728 Marime text

Plecată din portul Djibouti la începutul lunii octombrie, fregata „Regele Ferdinand" şi-a încheiat prima parte a misiunii din cadrul Operaţiei Atalanta. De la plecarea din portul Constanţa, la data de 12 septembrie, fregata a parcurs peste 7000 mile marine în aproape 700 de ore de marş, din care aproape 4500 mile au fost parcurse în zona de acţiune a Operaţiei Atalanta.

În prima parte a misiunii din zona de acţiune a Operaţiei Atalanta, fregata românească a executat aproape întreaga gamă de misiuni specifice luptei anti-piraterie. Astfel, nava a patrulat pe coridorul internaţional recomandat (IRTC) din Golful Aden, a monitorizat peste 1300 de nave din zona de acţiune, a executat o misiune de escortă a unei nave care transporta alimente în programul World Food Programme, între două porturi somaleze şi trei misiuni de „friendly approach" la nave civile. În cele 17 zile de misiuni pe mare, nava a mai executat două misiuni de reaprovizionare pe mare de la nave diferite, a depăşit paralela 0o (Ecuatorul), acţionând pentru prima dată în Emisfera Sudică. Nu trebuie omise misiunile de cercetare maritime executate de elicopterul Puma Naval, dar şi alte misiuni specifice pentru îndeplinirea cărora acesta a acţionat atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, fiind un vector important al navei.

Echipajul a primit felicitări de la comanda Operaţiei EU NAVFOR pentru modul în care a acţionat şi a executat misiunile primite.

Participarea fregatei Regele Ferdinand la Operaţia Atalanta demonstrează faptul că Forţele Navale Române dispun de un sistem de pregătire profesională, care corespunde standardelor NATO şi UE, de personal şi capabilităţi pentru a-şi îndeplini misiunile stabilite şi angajamentele asumate de către ţara noastră, în cadrul sistemului de securitate naţională şi internaţională, contribuind activ la punerea în practică a politicii de securitate a României şi îndeplinirea obiectivelor din Strategia de Securitate Naţională.

Compartimentul informare şi relaţii publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii