Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IN ATENTIA CAVALERILOR DIN CETATEA TOMISULUI !

ro

12 Jun, 2013 20:28 892 Marime text
Pentru iubitorii jocurilor de societate stil boardgame, in special Carcassonne, avem urmatorul anunt:
 
Duminica, 16 Iunie, incepand cu ora 11, va invitam la editia a doua a Campionatului National de Carcassonne 2013, etapa locala Constanta.
 
Carcassonne este un joc de societate, imaginat de catre Klaus-Jürgen Wrede si publicat in anul 2000 de Hans im Glück. Popularitatea acestui joc a crescut foarte repede, astfel ca in anul 2001 a primit titlul de “Jocul anului” in Germania, reusind sa vanda in peste 3 milioane de copii de la acea data.
Denumirea jocului vine de la celebra fortificatie medievala, cu acelasi nume, din sudul Frantei, renumita pentru complexitatea si zidurile sale romane.
 
Un sfert dintre participantii de la faza locala se vor califica mai departe in Etapa Finala de la Brasov, unde isi vor disputa titlul de CEL MAI BUN CAVALER DIN CETATEA CARCASSONNE, iar castigatorul va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Carcassonne din Essen, Germania.
Ce înseamnă acest lucru?
 
Pe lângă presiunea cea mare că toţi pasionaţii jocului din ţară îţi ţin pumnii şi aşteaptă să devii campionul mondial, vei avea un drum gratis la Târgul de Jocuri din Essen,Germania, un fel de Mecca pentru pasionaţii jocurilor de societate. Da, şi în plus va fi asigurată cazarea şi intrarea la târg.
Interesul manifestat catre acest joc a luat o amploare de dimensiuni considerabile in ultimii ani astfel ca la Brasov, cavalerii se vor intalnii cu pretendentii la titlu veniti din Cluj Napoca, Timisoara, Sfantu Gheorghe, Oradea, Bucuresti, Brasov, Targu Mures, Iasi, Bistrita, Sibiu si Arad.
In acest an se va organiza cu sprijinul important al Cutia.ro, Forte Games Constanta si restaurantul Cetate din statiunea Mamaia, locatia unde va avea loc confruntarea din acest an.
 
Cei care doresc sa se inscrie la titlul de “Cel mai bun cavaler al Cetatii Tomisului”, sau doar sa asiste la dueluri, sunt asteptati in locatia Restaurantului CETATE, in Statiunea Mamaia, (zona Hotel Meridian Mamaia) Duminica 16 iunie, incepand cu ora 11. Detalii pe Facebook, pagina Carcassonne Romania, www.cutia.ro sau la numarul de telefon 0724309180.
 
Alin Furtuna
Pasionat de jocuri boardgame.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii