Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gala EUROPAfest - Cea mai importantă seară din festival

ro

18 May, 2012 17:49 1147 Marime text

foto_by_cristian_oprea_resize.jpgPe 19 mai, la Sala Majestic a Teatrului Odeon, are loc Gala EUROPAfest, ultima și cea mai importantă seară din cadrul Festivalului Internațional EUROPAfest, care a reunit în București, între 4 și 19 mai, peste 300 de muzicieni din 45 de țări. Evenimentul cuprinde numeroase momente remarcabile printre care concertele finaliștilor Bucharest International Jazz Competition, înmânarea premiilor câștigătorilor Jeunesses International Violin Competition, momente muzicale speciale, prezentări și invitați de onoare.

Dupa 3 săptămâni de concerte de jazz, blues, pop și muzică clasică, după ce sute de muzicieni din întreaga lume au invadat Bucureștiul și au umplut sălile de concerte și pub-urile din oraș, EUROPAfest a ajuns la final.

Gala găzduiește marea Finală Bucharest International Jazz Competition, unul dintre cele mai puternice concursuri de muzică jazz din Europa. Dintre cele 25 de trupe cu muzicieni din 24 de țări înscrise în Semifinala concursului, cele mai bune 3 proiecte muzicale vor concura în direct pentru titlul de Grand Prize Winner.

În aceeași seară se vor decerna premiile pentru laureații Jeunesses International Violin Competition. Premierea va fi încoronată de trei momente muzicale în care câștigătorii vor interpreta lucrări celebre ale marilor compozitori. Competiția numără deja 19 ediții de succes, iar în acest an s-au înscris în concurs 138 de violoniști din 38 de țări.

Pe scena teatrului Odeon vor urca pe rând personalități ale vieții publice și artistice din România pentru înmânarea premiilor. Totodată, în cadrul evenimentului are loc și decernarea Diplomei de Excelență acordată de Casa Regală unei companii care sprijină cultura și noua generație de muzicieni.

Seara se va încheia cu acordarea premiilor competiției de jazz. Unii vor pleca de pe scena festivalului mai fericiți decât ceilalți, deținători ai titlului de Best Band și Grand Prize Winner.

Multe emoții, dedicare, performanță și aplauze vor fi sâmbătă pe scena Teatrului Odeon, într-un moment de maximă distincție și excelență: Gala EUROPAfest.

Trompetele vor suna pe 19 mai, la sala Majestic a Teatrului Odeon, începând cu orele 19:00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii