Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Danis Tanovic deschide cea de-a 7-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film "Bucureşti" (BUCHAREST IFF)

ro

03 Mar, 2011 18:36 859 Marime text
Cea de-a 7-a ediție a Festivalului Internațional de Film "București" (Bucharest IFF), organizat de Fundația Culturală CHARTA cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), va avea loc în perioada 11 - 17 aprilie 2011. Proiecțiile vor avea loc în trei săli: Cinema Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din incinta Muzeului Țăranului Român (MȚR) și Sala "Elvira Popescu" a Institutului Francez din București.

Primul invitat de marcă al festivalului este regizorul bosniac Danis Tanovic, care va fi prezent la Gala de deschidere a Bucharest IFF cu cel mai recent film al său, Cirkus Columbia, îndelung aplaudat în secțiunea "Giornate degli autori" a Festivalului de la Veneția 2010. Danis Tanovic a debutat în urmă cu 10 ani cu No Man's Land, laureat cu Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin. După un scurt periplu internațional, perioadă în care a realizat filmele L'Enfer (cu Emmanuelle Béart, pe un scenariu de Kieslowski) și Triage (cu Paz Vega și Colin Farrell), Cirkus Columbia, filmul care deschide a 7-a ediție a Bucharest IFF, marchează întoarcerea regizorului în peisajul balcanic, atât în ceea ce privește povestea (tribulațiile unei familii în pragul războiului din fosta Iugoslavie), cât și protagoniștii, cultissimii Miki Manojlovic și Mira Furlan.

Bucharest IFF, initiat si coordonat de Doamna Dana Dimitriu - Chelba, este unicul festival competitiv din București destinat exclusiv filmelor de lungmetraj și promite să-și respecte standardul înalt fixat în edițiile precedente, când a lansat titluri ca Lust, Caution (de Ang Lee), Cea mai fericită fată din lume (Radu Jude), Eldorado (Bouli Lanners), Tokyo! (Michel Gondry, Leos Carax & Bong Joon-ho), A Serious Man (frații Coen), Thirst (Park Chan-wook), A Single Man (Tom Ford) sau Portretul luptătorului la tinerețe (Constantin Popescu).

Juriul celei de-a 7-a ediții și programul complet al filmelor selecționate, ca în fiecare an, de Andrei Crețulescu, vor fi dezvăluite până pe 30 martie.

Informații despre viața fascinantă a lui Danis Tanovic, ea însăși demnă de un scenariu de film, dar și despre programul la București al regizorului premiat cu Oscar vă vom oferi într-un proxim comunicat de presă.

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa website-ul Festivalului www.b-est.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii