Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferința tematică "Noua Politică Agricolă Comună" oferă soluții membrilor Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală

ro

23 Mar, 2012 00:00 603 Marime text

Unitatea de Sprijin a Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală organizează, în zilele de 22 și 23 martie 2012, Conferința tematică "Noua Politică Agricolă Comună", în care sunt dezbătute principalele subiecte legate de pregătirea politicii agricole comune pentru perioada 2014-2020. Conferința este organizată într-un moment în care România programează, armonizează și negociază din punct de vedere tehnic, cu Uniunea Europeană, politica agricolă pentru perioada menționată. Din această perspectivă, conferința tematică devine un cadru extrem de interesant, util și eficient pentru membrii Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală, care intenționează să inițieze viitoare proiecte în agricultură.

Printre temele dezbătute la conferință figurează viitoarea politică agricolă comună între 2014 și 2020, schimbări și noi direcții de abordare în politica de dezvoltare rurală a Uniunii Europene, propunerea de regulament al Fondului European de Agricultură și Dezvoltare Rurală, precum și actuala situație a mediului rural din România comparativ cu media la nivel european. De asemenea, membrii Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală vor participa la ateliere de lucru în care pot afla o serie de idei și soluții la subiecte de dezvoltare rurală care îi preocupă.

La conferință participă experți francezi în politica agricolă comună și membri ai Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală. Participă reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Regionale, autorități de management din ministere, Centrul de Informare pentru Instrumente Structurale, grupuri de acțiune locală, asociații implicate în dezvoltarea rurală, universități, institute de cercetare, patronate. La eveniment urmează să fie prezenți ministrul Agriculturii și Dezvoltării Regionale, domnul Stelian Fuia, precum și ambasadorul Franței în România, Excelența Sa domnul Philippe Gustin.

În momentul de față, spațiul rural acoperă 91% din teritoriul european, iar peste 56% din populația celor 27 de state membre ale Uniunii Europene trăiește în zonele rurale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii