Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Delfini eşuaţi

ro

19 Jun, 2013 19:18 1081 Marime text
Marți, 18 iunie 2013, au fost identificaţi doi delfini eşuaţi din specia Phocoena phocoena relicta. Unul, mascul, de 130 cm lungime și în stare avansată de descompunere, a fost adus la mal în zona Mamaia, mai exact pe plaja din dreptul Hotelului Modern. Cel de-al doilea era un pui de 67 cm, tot mascul, în stare moderată de descompunere și a fost găsit la Eforie Nord de către un pescar, care a anunțat echipa Mare Nostrum. Nici unul dintre aceștia nu prezenta urme de plase pescărești.
Rămășițele delfinilor au fost transportate la o firmă specializată în incinerare, SC ECO Fire Systems, deoarece “examenl medical a fost exclus, întrucât erau în stare destul de avansată de putrefacție”, după cum a declarat Marian Paiu, coordonatorul proiectelor dedicate delfinilor la Mare Nostrum.
 
Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului “Monitorizarea delfinilor din Marea Neagră”, susținut financiar de OMV Petrom și DB Schenker.
 
Dacă osbervați un delfin eșuat, contactați-ne la numerele de telefon 0800 800 078 sau 0763255731 iar pe site-ul www.delfini.ro găsiți formularul on-line prin intermediul căruia ne puteți trimite informații cu privire la delfini (vii sau morți).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii