Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Competente antreprenoriale pentru 33 de specialisti in incluziunesociala din regiunea Centru

ro

13 Jun, 2013 19:54 1376 Marime text
Agentia ONU pentru Dezvoltare (Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare - UNDP) a organizat, la Tirgu Mures, in perioada 11-13 iunie 2013, seminarul regional de formare “Competente antreprenoriale in economie sociala”. Timp de trei zile, specialistii in incluziune sociala din cadrul institutiilor publice locale si organizatiilor neguvernamentale din regiunea de dezvoltare Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu) au discutat despre conceptele teoretice de baza ale antreprenoriatului social, precum si despre rolul autoritatilor publice in dezvoltarea modelelor de economie sociala pentru comunitatile de romi. De asemenea, cursantii au avut ocazia sa inteleaga care sunt avantajele si provocarile legate de dezvoltarea si implementarea planului de afacere sociala. La finalul acestui curs, sustinut de doi experti in economie sociala si antreprenoriat, 33 de participanti au obtinut certificare ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari, fosta CNFPA) in grupul de competente - antreprenor in economia sociala si au dobandit competente antreprenoriale specifice economiei sociale, prin care sa contribuie la cresterea nivelului de incluziune sociala a comunitatilor de romi din regiunea Centru.
 
„Competente antreprenoriale in economie sociala” se concentreaza in special pe antreprenoriatul social, activitate care presupune dezvoltarea comunitatilor dezavantajate, cum sunt cele de romi, prin implicarea acestora, a autoritatilor locale si a societatii civile in activitati durabile si profitabile, care vor avea capacitatea sa genereze auto-sustenabilitate si independenta solutiilor sociale. Participantii au avut ocazia sa invete cum sa dezvolte un plan de afaceri cu impact social, de la identificarea nevoilor sociale si a resurselor disponibile, pana la managementul afacerii. Cursul a abordat teme precum: (a) conceptele teoretice de baza ale antreprenoriatului social; (b) principiile economiei sociale/legislatia; (c) rolul autoritatilor publice in dezvoltarea modelelor de economie sociala pentru comunitatile de romi; (d) initierea, elaborarea si gestionarea planului de afacere sociala.
 
Seminarul de la Tirgu Mures este componenta-cheie a proiectului POSDRU/69/6.1/S/34922 “Economia sociala ca solutie a dezvoltarii comunitatilor Roma din Romania”, fiind al patrulea dintr-o serie de sase seminarii organizate in cinci regiuni de dezvoltare ale Romaniei. Primele trei seminarii au avut loc la Cluj, Calarasi si Bacau. Ultimele doua seminarii vor avea loc la Drobeta Turnu Severin (11-13 iulie 2013) si Oradea (septembrie 2013). Proiectul “Economia sociala ca solutie a dezvoltarii comunitatilor Roma din Romania” este implementat de Fundatia Centrul pentru Analiza si Dezvoltare Institutionala (CADI Eleutheria), in parteneriat cu UNDP, Guvernul Romaniei – Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI) si Alianta Civica a Romilor din Romania (ACRR) si sustine identificarea initiativelor de economie sociala in comunitatile de romi prin implicarea tuturor actorilor din domeniu (societatea civila, comunitati de romi, institutii guvernamentale), promovarea si dezvoltarea antreprenoriatului social. Informatii suplimentare privind implementarea proiectului pot fi obtinute vizitand website-ul http://www.economiesocialapentruromi.ro/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii