Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CERONAV atrage noi fonduri europene

ro

13 Oct, 2012 00:18 406 Marime text
Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV va derula două noi proiecte cu finanţare europeană.

„În timp ce alte sectoare de activitate se confruntă cu mari probleme în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, CERONAV reuşeşte să facă acest lucru cu succes, dovadă fiind numărul semnificativ de proiecte derulate" a afirmat Ovidiu Cupşa, directorul general al CERONAV.

Proiectul HINT- Harmonized Inland Navigation Transport through education and information technology, coordonat de CERONAV, reuneşte un număr de 18 parteneri din opt ţări europene (România, Austria, Slovacia, Croaţia, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Ucraina) şi are ca obiectiv general cooperarea transnaţională la nivelul instituţiilor de instruire, administraţiilor navale şi companiilor de transport pe ape interioare în vederea sporirii competenţelor acestora şi creării unei mai mari mobilităţi a forţei de muncă la nivel european.

Proiectul PLATINA II - Platform for the implementation of NAIADES, la care CERONAV va participa ca partener, este o continuare a proiectului PLATINA ce se va finaliza luna aceasta şi are ca obiectiv definitivarea standardelor de instruire şi certificare în sectorul navigaţiei pe ape interioare.

În prezent ambele proiecte se află în fază de negocieri cu Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transnaţională pentru Europa de Sud Est şi respectiv Comisia Europeană în sensul detalierii activităţilor ce vor fi implementate, contractele de finanţare urmând să se semneze în primul trimestru al anului viitor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii