Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa de Insolvență Transilvania continuă programul național de educare și informare a mediului de business cu o conferință organizată la Constanța

ro

25 Jun, 2013 20:12 879 Marime text
Constanța, 25 iunie 2013 – Casa de Insolvență Transilvania, liderul pieței de insolvență din România, organizează la Constanța pe 26 iunie 2013 o conferință pe tema efectelor insolvenței asupra societăților comerciale și a unităților administrativ-teritoriale. Prima parte se adresează managerilor și antreprenorilor, iar a doua dezbate împreună cu primarii și personalul din Primării și Consiliul Județean modul în care insolvența are efecte asupra cetățenilor și instituțiilor din subordine.
 
Conferința este parte a programului național de informare și educare a mediului de afaceri “Redresarea business-urilor aflate în dificultate” și este organizată în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.
 
„Dorim ca prin intermediul acestor seminarii să creșterem gradul de înțelegere a fenomenului insolvenței și a componentelor sale, al instrumentelor de prevenție, precum și a metodelor de restructurare disponibile în insolvență. În acest fel, atât companiile cât și primăriile pot lua decizii informate în privința accesării corecte a procedurii. Afacerile locale trebuie încurajate și sprijinite. Pe termen lung, acestea facilitează crearea a noi locuri de muncă și atragerea de investitori, care generează o creștere economică durabilă”, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, managing partener al CITR, coordonatorul Departamentului de Pregătire Profesională al societății.
 
Programul de educare și informare are două componente distincte: un workshop dedicat companiilor ce s-ar putea întâlni la un moment dat cu situația insolvenței sau cu necesitatea reorganizării business-ului și un seminar despre insolvența unităților administrativ-teritoriale, ce dorește să explice noile prevederi ale Ordonanței Guvernamentale și cum influențează acestea activitatea Primăriilor.
 
În cadrul workshop-ului ”Prevenția insolvenței și metode de restructurare”, adresat managerilor și directorilor financiari, specialiștii Casei de Insolvență Transilvania vor prezenta informații legate de procedura insolvenței, oferind atât soluții de prevenire, cât și metode eficiente de redresare în cadrul procedurii. Informațiile oferite îi vor ajuta pe antreprenori, manageri sau directori financiari să înțelagă cât de importantă este accesarea la timp a procedurii insolvenței, sau demararea în timp util a unui plan de restructurare.
 
Sesiunile sunt inițiate de Departamentul de Pregătire Profesională al Casei de Insolvență Transilvania și ținute de specialiști CITR, cu experiență de peste 10 ani în administrarea insolvențelor și restructurării de business.
 
Programul este în faza pilot, demarată în intervalul mai-iulie 2013 în 9 județe și București. Ulterior, programul se va dezvolta cu noi arii și alte componente începând din toamna acestui an.
 
Despre Casa de Insolvență Transilvania
CASA DE INSOLVENȚĂ TRANSILVANIA, liderul pieței de insolvență din  România, acționează ca liant între debitoare și ceilalți participanți în procedură. Cu o echipă de peste 100 de specialiști, 35 practicieni în insolvență și 12 echipe de lucru, Casa de Insolvență Transilvania a gestionat procedura insolvenței a peste 650 de societăți comerciale și este reprezentă la nivel național. Expertiza acoperă arii de activitate ca: imobiliare, construcții, agricultură, transport, industria farmaceutică, alimentară, a lemnului, a încălțămintei, producții ceramice, panificație, activități comerciale, extracţia și prelucrarea produselor petroliere, prelucrarea minereurilor neferoase, real estate.
Casa de Insolvență Transilvania este societatea corespondentă a societății civile de avocați Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii