Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania Olimpiada Deşeurilor 2012

ro

15 May, 2012 18:55 1208 Marime text

Începând de astăzi, elevii din clasele I-VIII din judeţul Constanţa, vor putea participa la cea de-a doua ediţie a campaniei Olimpiada Deşeurilor, o acţiune de conştientizare în domeniul colectării selective.

Organizată de Gremlin Computer, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, Comisariatul Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu şi Primăria Municipiului Constanţa, campania se va desfăşura în intervalul 15 mai - 15 iunie.

Adresată elevilor din ciclul primar si gimnazial din judeţul Constanţa, campania Olimpiada Deşeurilor are rolul de a conştientiza elevii cu privire la necesitatea protejării mediului prin reducerea cantităţii de deşeuri care ajunge la groapa de gunoi, prin economisirea resurselor naturale şi prin creşterea cantităţii materialelor reciclate. „Suntem onoraţi să avem alături de noi toate instituţiile judeţene implicate atât în protecţia mediului cât şi în educaţia copiilor. Am ales să ne adresăm tinerei generaţii pentru că o considerăm capabilă să promoveze o atitudine responsabilă în vederea atenuării efectelor nocive pe care acţiunile fiecăruia dintre noi le au asupra mediului", a declarat Aurora Olescu, administratorul Gremlin Computer.

Pentru a intra în competiţie fiecare clasă trebuie să colecteze minim o cantitate totală de 50 de kilograme de deşeuri pentru cele 4 categorii de deşeuri ce fac obiectul campaniei: hârtie, PET, baterii şi deşeuri din echipamente electrice şi electronice (DEEE). Clasele ce vor colecta cele mai mari cantităţi pentru fiecare categorie de deşeuri în parte, vor fi desemnate câştigătoarele trofeelor „Hârtiuţa Drăguţa", „Peta Circumspecta", „Calculatoraşul cel voinic", „Bati cel viteaz".

Pe data de 20 iunie, în cadrul unui spectacol, va fi decernat şi marele premiu al campaniei, „Trofeul Olimpiada Deşeurilor 2012".

Potrivit organizatorilor, claselor câştigătoare li se pregătesc premii precum vizite la fabrica de hârtie Comceh din Călăraşi, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, Muzeul Delta Dunării Tulcea, sau tabără în staţiunea Straja, judeţul Hunedoara. Pe parcursul campaniei vor fi acordate premii instant, diplome şi premii de participare, iar profesorii vor fi de asemenea recompensati.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii