Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fizician mircist la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene

ro

15 Mar, 2013 13:46 882 Marime text
În perioada 17-24 martie 2013 se desfășoară în Luxemburg Olimpiada de Științe a Uniunii Europene. Ioan Ignat, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, va reprezenta România la disciplina fizică, făcând parte din unul dintre cele două echipaje ale țării noastre. În cadrul competiției, participanții vor susține două probe practice la Universitatea din Luxemburg. Ei vor avea parte și de un program cultural și social oferit de țara gazdă.

Accederea în lotul României pentru această olimpiadă s-a realizat prin două probe de baraj, în urma cărora au fost aleși câte doi elevi pentru fiecare dintre disciplinele de concurs - fizică, chimie și biologie.

Profesoara de fizică Claudia Dobrin, cea care coordonează pregătirea lui Ioan, a declarat că acesta este foarte bine pregătit și se așteaptă la un rezultat foarte bun din partea lui, mai ales că în urmă cu doar două săptămâni, Ioan Ignat a obținut medalia de argint la Romanian Master of Physics 2013, competiție organizată la București.

Consilier imagine,                                                                                       
Prof. Silvia Sosoiu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii