Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţii elevilor din judeţul Constanţa au participat la o vizită de studiu la Parlamentul României

ro

18 Dec, 2014 15:10 1950 Marime text
Reprezentanţii elevilor din judeţul Constanţa au participat la o vizită de studiu la Parlamentul României, unde au dezbatut problemele sistemului educaţional

În data de 16 decembrie a.c., la 25 de ani de la izbucnirea revoltelor populare din Timişoara, care au dus la căderea regimului comunist din România, o delegaţia formată din 19 membri ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa, singura organizaţie reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, a vizitat Parlamentul României.

În cadrul vizitei, reprezentanţii elevilor au beneficiat de un tur ghidat al Palatului Parlamentului şi au vizitat sala de plen a Camerei Deputaţilor şi Cancelaria Preşedintelui Camerei Deputaţilor. De asemenea, a fost organizat şi un dialog structurat între membrii delegaţiei şi reprezentanţii Parlamentului României. Dezbaterea a durat peste trei ore şi au fost abordate problemele actuale ale sistemului educaţional, cum ar fi: subfinanţarea educaţiei, dreptul de vot în Consiliul de Administraţie, analfabetismul şi abandonul şcolar, lipsa siguranţei şcolare etc., dar şi alte subiecte, precum dreptul de vot la 16 ani.

La dezbatere au participat o serie de deputaţi şi senatori, printre care: domnul deputat independent de Alba Cornel - George Comşa, ministrul delegat pentru Dialog Social, domnul senator Liviu - Marian Pop, domnul deputat Mihai - Răzvan Sturzu, precum şi domnii deputaţi independenţi de Constanţa Remus Cernea şi Mihai  Tararache.

Vizita a fost organizată la invitaţia domnului deputat independent de Alba Cornel - George Comşa, cu sprijinul Camerei Deputaţilor.

Despre Asociația Elevilor din Constanța
Asociația Elevilor din Constanța este singura organizație reprezentativă a elevilor din județul Constanța, ce are ca scop reprezentarea intereselor comune ale acestora, de a promova drepturile și de a stimula participarea acestora la actul educațional. Asociația Elevilor din Constanţa a fost fondată în anul 2013 și în prezent este singura organizație reprezentativă a elevilor acreditată la Camera Deputaților.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii