Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima ediție a conferinţei internaţionale ”Bucharest Security Conference”

ro

08 Nov, 2016 18:38 2293 Marime text
București – Un climat de securitate in schimbare, noi provocări și amenințări, provocări militare curente pe frontiera Euro-Atlantică, cooperarea serviciilor secrete și consolidarea încrederii între aliațiși abordarea chestiunilor care  țin de securitate cibernetică.
Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) are onoarea de a găzdui Bucharest Security Conference, între 11-12 noiembrie în București, la Cercul Militar Național, care va funcționa ca un forum de discuții despre cele mai importante subiecte de pe agenda de securitate de astăzi.

Organizat de către NATO Partnership Studies Center din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană (SNSPA) și sprijinit de către Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale și Cartierul General al NATO, evenimentul își propune să stabilească o platformă anuală pentru analiza și dezbaterea mediului de securitate Euro-Atlantic, acordând o atenție sporită Europei Centrale și de Est și zonei Mării Negre.

Conferința va reuni înalți oficiali implicați în procesul decizional, reprezentanți din mediul academic și experți care să impulsioneze gândirea strategică privind implementarea deciziilor luate în cadrul Summit-ului de la Varșovia, să dezbată impactul noului concept strategic, viitorul parteneriatelor NATO, cu precădere impulsul dat relațiilor NATO-UE, evidențiînd rolul României ca factor de stabilitate în regiune.

Conferința de Securitate de la București (ediția 2016) atinge chestiuni pe care le considerăm ca fiind arzătoare: Care sunt trend-urile pe care le identificăm în actualul mediu de securitate? Care sunt evoluțiile pe care le descifrăm în urma evenimentelor care se petrec în jurul nostru? Cum se cristalizează viitorul mediu de securitate? Ce fel de definiție îi putem atribui actualului război hibrid al terorismului? Prin reliefarea acestor dialoguri, conferința va promova o viziune comună în rândul aliaților în ceea ce privește riscurile și amenințările cu care ne confruntăm.

Conferința are onoarea de a găzdui invitați precum Sorin Ducaru, Asistentul Secretarului General al NATO; Locotenent General Jan Broeks, Directorul General al Personalului Militar Internațional al NATO; Harlam Ullman, Consilier, Atlantic Council, SUA; Lazăr Comănescu, Ministrul Afacerilor Externe, România; Ioan Mircea Pașcu, Vice-Președinte al Parlamentului European, fost Ministru al Apărării, România.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii