Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă specializare la C.N.A. ”Regina Maria” – arta actorului

ro

17 Mar, 2015 16:15 1486 Marime text
Cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” a obținut aprobarea pentru înființarea clasei a IX-a, specializarea arta actorului, începând cu anul școlar 2015-2016.

            Este un vis devenit realitate pentru colegiul constănțean, conducerea școlii dorind de foarte mult timp să includă în oferta educațională a instituției această specializare, foarte mulți elevi și părinți fiind interesați de acest domeniu.
            Pentru cele 28 de locuri disponibile, elevii vor susține două probe de aptitudini, conform metodologiei în vigoare. Prima este proba de aptitudini a specializării și constă în: citirea unui text la prima vedere, prezentarea unui repertoriu, care va cuprinde minimum o poezie și o povestire din literatura română sau universală, de maximum o pagină (A4), povestirea unei întâmplări din viața candidatului și un dialog condus de comisie, pe o temă propusă de aceasta. A doua probă este cea de aptitudini muzicale și constă în: prezentarea unei melodii la alegerea candidatului și reproducerea de intervale, formule ritmice sau ritmico-melodice.

            La această secţie, elevii vor învăţa tainele actoriei, le vor fi arătaţi paşii prin care ia naştere un spectacol, de la simpla lectură, până la scenografie şi costume.
Un mare avantaj îl constituie colaborarea cu cele două instituții de teatru din Constanța, cu care colegiul nostru se află în parteneriat, și faptul că elevii pot continua perfecționarea la Universitatea ”Ovidius”, Facultatea de Arte. Un alt aspect foarte important este acela că, la încheierea perioadei de studiu, prin susținerea atestatului, fiecare elev primeşte un certificat de competenţe profesionale, cu ajutorul căruia se poate angaja imediat după terminarea liceului.

            Cei interesați pot cere informații cu privire la această specializare la secretariatul Colegiului Național de Arte ”Regina Maria”. De asemenea, pot vizita site-ul colegiului, www.cnareginamaria.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii