Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutul European din Luxemburg revine la Vama Veche si anul acesta

ro

30 May, 2012 18:37 910 Marime text

În continuarea bunei sale tradiţii de colaborare cu Fundaţia Universitară a Mării Negre şi Centrul European de Cultură din Bucureşti, începută în urmă cu nu mai puţin de 18 ani, Institutul de Studii Europene şi Internaţionale din Luxemburg (IEIS) organizează la Vama Veche, în perioada 23 - 28 iulie a.c., seminarul internaţional cu tema Creşterea, descreşterea şi - dispariţia ? revitalizarea ? Europei.

Deopotrivă şcoală de vară şi laborator de idei, desfăşurată în spiritul liber de constrângeri şi prejudecăţi proprii satului de vacanţă Vama Veche, reuniunea îşi propune poziţionarea Europei în raport cu SUA, Rusia, China şi posibil alţi actori noi de pe scena internaţională. Pentru Europa se pune problema dacă declinul pe care l-a înregistrat în ultimele decenii poate fi încetinit, oprit, sau chiar răsturnat. Există o şansă reală ca Europa să acceadă încă o dată în prim planul istoriei ? Şi dacă da, cum s-ar putea ajunge la o asemenea revenire ?

Manifestarea se bucură de prezenţa unor cercetători de marcă şi profesori universitari de la Academia Română, Institutul de Studii Europene şi Internaţionale din Luxemburg, London School of Economics din Marea Britanie şi Universitatea Trier din Germania.

Este de aşteptat ca anul acesta, ca şi anii trecuţi, participanţii să provină din ţări ex-comuniste, dar şi din Europa occidentală - studenţi în anii terminali, masteranzi, doctoranzi, tineri cercetători în ştiinţe politice, studii europene, relaţii internaţionale, istorie, filosofie, drept, sociologie etc. Cea mai mare parte a participanţilor, atent selecţionaţi pe baza dosarului de înscriere, beneficiază de burse oferite cu generozitate de Institutul de Studii Europene şi Internaţionale din Luxemburg (pliant cu formular de înscriere pe www.ieis.lu). Aplicaţiile se vor trimite la Centrul European de Cultură, Bucureşti, e-mail: cti@clicknet.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii