Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Şcolii Gimnaziale nr 7 „Remus Opreanu” Constanţa au luat atitudine!

ro

30 Apr, 2015 10:03 3630 Marime text
Joi, 30 aprilie 2015, elevii clasei a III a B de la Școala Gimnazială Nr. 7 „Remus Opreanu” Constanța, sub îndrumarea doamnei profesor Marinela Tudose, vor prezenta în şedinţa Consiliului Local, Proiectul „Norocul câinelui de pripas”, proiect inclus în Project Citizen: democrație participativă, în vederea convingerii consilierilor că e nevoie la nivelul orașului nostru, de construirea mai multor adăposturi, deoarece câinii comunitari sunt cu adevărat un pericol social
Preocupați fiind de imaginea și starea cetățenilor din orașul Constanța, în raport cu problema câinilor fără stăpân, elevii au prezentat proiectul în fața domnului viceprimar Decebal Făgădău, acesta fiind deosebit de impresionat de modul în care şi-au conceput şi prezentat proiectul.
Din dorința de a găsi o rezolvare a acestei probleme, elevii și-au prezentat rugămintea de a se acționa prioritar, în baza legii 258/2013 privind obligația (conform Art.2) Consiliului Local,  de a amenaja și a suplimenta din fonduri proprii, în funcție de necesități, adăposturi publice pentru câinii fără stăpân.
În cadrul proiectului micii cetăţeni au elaborat o serie de soluții alternative care ar putea conduce la micșorarea numărului acestora de pe străzi, au realizat și distribuit flyre prin care au îndemnat locuitorii urbei să adopte un câine comunitar.
Prin aceste acțiuni, cei mici au făcut un prim pas în a deveni cetățeni implicați în rezolvarea problemelor comunității.
 
 
Directori,
Prof. Cristina Trancă
Consilier de imagine,
Prof. Mirela Isabela Enuţă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii