Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean al Elevilor Constanța infirmă convocarea unei Adunări Generale în data de 5 mai

ro

30 Apr, 2014 17:44 1496 Marime text
Având în vedere unele informații publicate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, pentru informarea corectă a opiniei publice vă comunicăm următoarele:
●        Alegerile din data de 13 noiembrie 2013 au fost organizare corect în prezența tuturor membrilor validați ai Consiliului Județean al Elevilor Constanța. Pentru ca un membru să fie validat acesta a avut obligația de a prezenta documentele care îi atestă funcția (proces verbal de la alegeri). Au existat 36 de membri validați conform raportului de validare.
●        Nu se poate pune problema invalidării alegerilor de către Consiliul Național al Elevilor deoarece acesta nu are această competență. Invalidarea procesului electoral din 13 noiembrie 2013 se putea face doar de către comisia județeană de validare în ziua alegerilor în urma constatării unor nereguli care ar fi afectat rezultatul alegerilor, conform art. 53 din Metodologia de Organizare a Concursului pentru Ocuparea Funcţiilor în cadrul Consiliului Elevilor. Alegerile din 13 noiembrie nu au fost contestate de către niciun candidat așadar comisia de validare nu a avut un niciun motiv pentru invalidarea alegerilor .
●        Biroul Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Constanța nu s-a întrunit în ultima lună pentru convocarea vreunei Adunări Generale conform prevederilor art. 48 și art. 58 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Național al Elevilor.
●        Întrunirea CJE din 25 martie a.c. nu a fost o Adunare generală deoarece Biroul Executiv al CJE nu a convocat această întrunire ci a fost comandată de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Inspectoratul Școlar Județean nu are atribuții conform regulamentului de a se amesteca în treburile interne ale unui structuri reprezentative a elevilor. Consiliul Județean al Elevilor nu este o structura a Inspectoratului Școlar Județean.
●        Menționăm că în data de 31 ianuarie 2014 a avut loc o Adunare generală ordinară a CJE Constanța în care forul suprem de decizie a adoptat raportul de activitate al Biroului Executiv din semestrul I validând astfel conducerea CJE.
●        Consiliile Județene ale Elevilor au parte de autonomie administrativă conform art. 9 alin. (6) iar Consiliul Național al Elevilor nu poate interveni peste aceasta. CNE poate cel mult să emită recomandări.
 
     În vederea susținerii celor de mai sus, vă anexăm următoarele:
●        Procesul verbal din 13 noiembrie
●        Art. 9 alin. (6) din  Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Național al Elevilor “Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor nu poate lua decizii care afecteaza autonomia Consiliilor Judeţene ale Elevilor/Consiliului Municipal Bucureşti al Elevilor.”
●        Art 48 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Național al Elevilor “Adunările Generale a CJE/CME se desfăşoară lunar in mod ordinar sau extraordinar ori de cate ori este nevoie , la convocarea Biroului Executiv al CJE/CME, a jumătate plus unu din numărul membrilor CJE/CME, cu o săptămâna înainte. Toate costurile întâlnirilor ordinare/ extraordinare sunt decontate din bugetul ISJ/ISMB din județul respectiv.”
●        Art. 58 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Național al Elevilor “Convocarea Biroului executiv al CJE/CME se face cu cel puţin o săptamână înainte.Întâlnirea este legal constituită dacă sunt prezenţi jumătate plus unu din numărul membrilor.”
●        Art. 53 alin. (2) din Metodologia de Organizare a Concursului pentru Ocuparea Funcţiilor în cadrul Consiliului Elevilor “Decizia de invalidare a procesului electoral, precum şi aplicarea acesteia va fi făcută de către comisia de concurs şi validare de la nivel judeţean.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii