Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CONSILIUL JUDEȚEAN AL ELEVILOR CONSTANŢA

ro

21 Feb, 2014 20:57 1140 Marime text
În urma unor apariţii în presă conform cărora elevului Alexandru Bajdechi, fost preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa şi elev în clasa a XII-a în cadrul Liceului Teoretic “Traian” i-a fost scăzută nota la purtare pe semestrul I printr-un abuz administrativ, Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa a decis să se autosesizeze şi să declanşeze o anchetă pentru a verifica modul în care a fost aplicată această sancţiune disciplinară.
 
  Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa solicită Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Ministerului Educaţiei Naţionale şi celorlalte instituţii abilitate declanşarea unei anchete pentru a verifica dacă este vorba de comiterea vreunui abuz.
 
  “În urma apariţiilor din presa locală ne-am autosesizat şi vom declanşa o anchetă pentru a verifica dacă este vorba de comitere vreunui abuz. De asemenea, vom aduce la cunoştinţa Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a Ministerului Educaţiei Naţionale acest caz şi vom solicita demararea unei achete şi la nivelul acestor două instituţii. Având în vedere declaraţiile elevului şi anume că în acea perioadă a participat la Forumul ONG, în calitate de reprezentant al societăţii civile, eu consider că este vorba de comiterea unui abuz” a declarat Andrei Gîlcă, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.
 
  De asemenea, Constantin - Alexandru Manda, vicepreşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa declară: “În cadrul următoarei şedinţe a Biroului Executiv va fi constituită o comisie de anchetă ce va avea rolul de a verifica modul în care a fost aplicată această sancţiune disciplinară. Solicit public Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi Ministerului Educaţiei Naţionale să demareze o anchetă pentru a verifica dacă este vorba de comiterea vreunui abuz. La finalul anchetei, comisia va întocmi un raport pe care îl vom da publicităţii. În cazul în care se dovedeşte acest abuz, consider că persoanele care l-au comis trebuie trase la răspundere”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii