Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Universitatea Andrei Şaguna 28 Octombrie 2015

ro

28 Oct, 2015 13:32 1111 Marime text
CONFERINȚĂ INTERNAȚIONALĂ DE PSIHOLOGIE LA UNIVERSITATEA „ANDREI ȘAGUNA”
 
În zilele de 30 şi 31 octombrie 2015, la sediul universității, se va desfășura Conferinţa naţională cu participare internaţională „CRIZĂ, INTERVENŢIE, SCHIMBARE – abordare psihointegrativă a traumei” organizată de Universitatea „Andrei Şaguna”, în colaborare cu Asociaţia de Psihoterapie Integrativă. Pe parcursul celor două zile, începând cu ora 10:00, renumiți psihoterapeuţi din Italia, Spania și din țara noastră vor susține 9 workshopuri, creditate de Colegiul Psihologilor din România.

Obiectivul conferinței este acela de a trage un semnal de alarmă cu privire la efectele traumei psihice și de a descoperi modalități eficiente de abordare psihointegrativă a acestei probleme.

Necesitatea abordării subiectului reiese din datele statistice care arată că peste 70% dintre persoanele adulte din România au trăit sau vor trăi experiența a cel puțin unui eveniment traumatic, iar trauma psihică este responsabilă pentru aproape 50% din totalul problemelor emoționale și psihice. Deși ingrijorătoare, această statistică nu este deloc surprinzătoare de vreme ce un număr deosebit de mare de situații de viață au potențial traumatizant, de la separarea de persoanele dragi, situațiile de abuz ori pierderea locului de muncă și până la accidente, conflicte ori catastrofe naturale. În lipsa unui tratament adecvat, există riscul ca persoana să fie copleșită de efectele traumei, dezvoltând anumite blocaje și pierzându-și capacitatea de a rezolva problemele cotidiene.

Sub coordonarea ştiinţifică a Acad. Constantin Bălăceanu Stolnici - Rector de onoare al Universităţii “Andrei Şaguna”, prof.univ.dr. Mihai Aniţei - Preşedintele Colegiului Psihologilor din România, prof.univ.dr. Nicolae Mitrofan - Preşedintele de Onoare al Institutului de Psihologie Juridică, prof.univ.dr. Roxana Chiriţă și prof.univ.dr. Vasile Chiriţă, de la Institutul de Psihiatrie “Socola” Iaşi,  prof.univ.dr. Aurel Romila şi prof.univ.dr. Aurel Papari - Preşedintele Universităţii “Andrei Şaguna”, conferinţa la care și-au anunțat participarea ilustre personalităţi, psihoterapeuţi, psihologi, medici și sociologi, va oferi o abordare complexă a traumei, prin prisma psihoterapiei integrative.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii