Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Psihologilor din România, membru cu drepturi depline în EFPA

ro

17 Jul, 2013 19:06 848 Marime text
București, 17 iulie 2013
 
 Colegiul Psihologilor din România a fost primit ca membru cu drepturi depline al Federației Europene a Asociațiilor de Psihologie în cadrul Adunării Generale a EFPA, desfășurată la Stockholm, în perioada 13-14 iulie.
Discuțiile din cadrul reuniunii au fost centrate pe aspectele organizatorice, dar și pe recunoașterea profesiei de psiholog în Europa.
Colegiul Psihologilor din România a fost admis cu unanimitate de voturi ca membru cu drepturi depline al EFPA, delegația fiind constituită din 5 membri cu drept de vot.
In cadrul reuniunii au avut loc alegeri pentru președinția EFPA. Delegația României a sprijinit candidatura prof. dr. Robert Roe, care, în final, a fost reales președinte al EFPA.
“Pentru România este o noutate, iar pentru Colegiul Psihologilor din România este o onoare, fiind extrem de importantă prezența noastră într-o organizație de o asemenea anvergură. Colegiul Psihologilor din România ocupă locul 5 în Europa, în evidența EFPA a asociațiilor profesionale europene, potrivit numărului de psihologi înscriși.”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Aniței, președintele CPR.
Delegatia României a fost formată din Prof. univ. Dr. Mihai Aniței, Președintele CPR, Dr. Laurențiu Ștefan, Director juridic, Psih. pr. Daniela Hiera, Director executiv, Psih. Dr. Doru Dima, membru în Consiliul CPR și Psih. Dr. Marius Milcu, membru în Consiliul CPR.
EFPA este organizația reprezentativă a asociațiilor profesionale ale psihologilor din Europa și are ca membri asociațiile psihologilor din: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia și Marea Britanie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii