Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anul Nou Chinezesc sărbătorit la Medgidia

ro

12 Jan, 2016 15:45 1915 Marime text
            Cu prilejul apropiatei aniversări a Anului Nou Chinezesc, Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa organizeză joi, 14 ianuarie, la ora 14,00, la Casa de Cultură “I.N.Roman” din Medgidia, vernisajul expoziţiei de picturi „Highlights of the Chinese New Year Paintings”.
            Succesiunea celor 22 de picturi sugestive oferă o interesantă incursiune în istoria şi tradiţia culturală chineză. Colecţia, alcătuită din reproduceri ale celor mai valoroase picturi de epocă aflate în tezaurul de patrimoniu al Bibliotecii din Shanghai, surprinde datini legate de evenimentele fericite de familie sau de sărbători naţionale precum Anul Nou Chinezesc şi Festivalul Lampioanelor.
            În fiecare an, Biblioteca din Shanghai realizează două expoziţii pe care le dăruieşte Universităţii „Andrei Şaguna” pentru ca vernisajul lor să marcheze cele două mari evenimente, Ziua Naţională a Chinei şi Anul Nou Chinezesc.           
            Ca una din cele 84 „Ferestre deschise ale Shanghai-ului”, înfiinţate în toate oraşele din lume înfrăţite cu vestita metropolă chineză, Universitatea „Andrei Şaguna” din Constanţa îşi onorează acest titlu prin organizarea unor importante activităţi ştiinţifice şi culturale dedicate Chinei, precum acest vernisaj care marchează, la Medgidia, municipiu înfrăţit cu localitatea Zhumadian, sărbătoarea intrării în Anul Maimuţei de Foc.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii