Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Claudiu-Iorga Palaz - Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă va aplica procedurile specifice stabilite în cadrul comandamentului

ro

14 Feb, 2012 01:20 1054 Marime text

Având în vedere intrarea în vigoare a unei noi avertizări meteorologice de cod portocaliu inclusiv pentru judeţul Constanţa, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a dispus azi-dimineaţă contactarea telefonică a fiecărei primării din judeţ pentru a evalua situaţia în fiecare unitate administrativ-teritorială.

Claudiu-Iorga Palaz: „La această oră, conform raportărilor primite, exceptând două avarii la reţelele Romtelecom din comunele Deleni şi Pecineaga, precum şi deranjamente pe linii medii de tensiune în Viişoara şi Agigea, dar la care s-a intervenit de echipajele ENEL, situaţia din judeţul Constanţa nu este de natură să ne îngrijoreze. Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au pus în aplicare măsurile pe care le-am stabilit în cadrul comandamentului pe care l-am întrunit sâmbătă. Astfel, ISU Dobrogea a transmis comitetelor locale atenţionarea meteorologică şi măsurile care trebuie luate la nivel local, pentru a se putea interveni în timp util la apariţia unor evenimente deosebite. Procedura de închidere a drumurilor naţionale şi judeţene este stabilită şi va fi aplicată de către patrulele Poliţiei Rutiere şi Jandarmeriei, care vor amplasa, în limita posibilităţilor, puncte de informare pentru participanţii la traficul rutier. Stocul de material antiderapant este asigurat, atât pentru drumurile naţionale, cât şi pentru cele judeţene, în atenţia Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa şi a Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa fiind zonele cunoscute cu probleme: Negru Vodă-Albeşti-Mangalia, Tariverde, Viişoara-Pietreni, Gălbiori-Hârşova şi altele, acolo unde se are în vedere instalarea cu prioritate a utilajelor şi forţelor. De asemenea, suntem pregătiţi să facem apel şi la societăţi private care şi-au manifestat disponibilitatea de a interveni în acţiuni de voluntariat în situaţii de urgenţă. Direcţia de Sănătate Publică monitorizează cazurile care necesită dializă şi gravidele în termen, precum şi persoanele luate în evidenţă cu boli cronice, ambulanţele care vor interveni în puncte critice urmând să plece în intervenţii cu echipaje antemergătoare de deszăpezire. ENEL-ul are 35 de echipe pregătite pentru intervenţie, dintre care unul permanent pentru Mangalia, unde sarcina pe liniile electrice este foarte crescută, unităţile MapN au pregătite utilaje grele de intervenţie şi cel puţin 40 de persoane, care vor veni, la nevoie, în sprijinul autospecialelor şi dispozitivului permanent de 200 de persoane ale structurilor MAI. Nu în ultimul rând, Inspectoratul Şcolar Judeţean va fi informat la timp pentru a putea lua măsurile de suspendare a cursurilor în unităţile de învăţământ care vor fi afectate de vremea nefavorabilă."

Nr. 21/CP/13.02.2012 Cancelaria Prefectului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii