Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionii speciali competiţie sportivă pro-integrare proiect de parteneriat educaţional

ro

19 May, 2015 18:50 1325 Marime text
Asociaţia Centrul de Excelenţă în Mediere şi Educaţie – LUMINA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Universitatea “Ovidius” Constanţa – Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei și Liceul Tehnologic Special Nr.3 București organizează cea de a doua ediție a competiţiei sportive pro-integrare CAMPIONII SPECIALI care va avea loc în data de 21 Mai 2015 în Constanţa, Baza Sportivă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea “Ovidius” Constanţa, începând cu ora 1000.
             
Evenimentul, guvernat de principiul egalizării şanselor pentru copiii/tinerii cu dizabilităţi şi cu cerinţe educaţionale special, îşi propune să promoveze calităţile sportive ale acestor copii/tineri care nu au acces la sportul de performanţă din cauza lipsei de recunoaştere a potenţialului lor.
 
Competiţia CAMPIONI  SPECIALI cuprinde atât probe sportive (cros, tenis de masă, șah, fotbal, trasee aplicative) cât și probe la alegere și se bucură de participarea unui număr de 200 copii cu cerințe educaționale special, având vârste cuprinse între 8 și 20 ani. Acţiunea se va încheia cu o festivitate de premiere a copiilor și tinerilor.
 
La eveniment vor participa voluntari ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi ai Facultăţii de Psihologie şi Ştinţele Educaţiei din cadrul Universității „Ovidius” Constanţa şi voluntari ai Asociaţiei Centrul de Excelenţă în Mediere şi Educaţie – LUMINA și elevi voluntary de la Liceul Teoretic ”Decebal” Constanța.
 
Invitaţia de participare la acest eveniment sportiv pro-integrare se adresează tuturor celor care doresc ca, alături de organizaţia şi instituţiile partenere, să încurajeze acţiunea comună, aprecierea valorilor umane şi să susţină responsabilitatea socială ca soluţie pentru incluziunea şi îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor și tinerilor cu dizabilităţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii