Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A XIV-a ediție a Concursului Național „Alege! Este dreptul tău”

ro

13 Mar, 2016 16:41 1747 Marime text
Sâmbătă, 12 martie 2016, la Liceul Tehnologic “V. Madgearu” Constanța, s-a derulat cea de-a XIV-a ediție a Concursului Naţional “Alege! Este dreptul tău”- etapa județeană, având ca temă “Comerţul online”.
 
Competiția este organizată de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiinţifice, respectiv Comisaratul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.
 
Conform regulamentului, acest concurs a fost gândit cu scopul de a forma generații de consumatori conștiente de drepturile lor legitime. În momentul în care tinerii învață despre drepturile lor în calitate de consumatori, ei vor ști să aleagă dintre produsele și serviciile de pe piață pe cele care corespund cel mai bine intereselor lor. Totodată, ei vor ști să sesizeze abuzurile operatorului economic și vor ști să ceară calitate, refuzând să cumpere produse necorespunzatoare sau neetichetate corect.
 
Etapa județeană a Concursului ,,Alege! Este dreptul tău” a fost organizată pe următoarele categorii:
- claselel-Vl- probă de desene;
- clasele Vll- Vlll- creație grafică;
- clasele lX – Xl- test grilă privind cunoștințele din domeniul protecției consumatorului și realizarea unui eseu.
 
Tema pentru desene a fost realizarea unui desen/creaţie grafică care să reprezinte o pagină web de comercializare a unui produs și tema pentru eseu a fost „Achizițiile online”.
 
Comisia de jurizare, a fost formată din reprezentanți ai instituțiilor inițiatoare, ai mediului economic și ai presei locale.
 
Pentru secțiunile de desene au fost jurizate 115 lucrări de la unități de învățământ din județul Constanța, iar pentru secțiunea IX- XI au fost calificați la faza județeană 17 elevi.
 
La etapa națională a concursului vor participa desenele și creațiile grafice clasate pe locul I și elevii de liceu clasați pe locurile I și ll la etapa județeană.
 
Rezultatele concursului se regăsesc în Anexă.
 
Detalii suplimentare: http://www.anpc.gov.ro/articol/572/alege-este-dreptul-tau-1.
  
INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN CONSTANŢA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii