Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU „Dobrogea” a dispus măsurile necesare pentru prevenirea inundaţiilor

ro

04 Mar, 2012 16:47 1077 Marime text

 Nr. 20/ 04 martie 2012

COMUNICAT

 Având în vedere situaţia creată ca urmare a formării sloiurilor de gheaţă pe fluviul  Dunărea,  I.S.U. „Dobrogea” al judeţului Constanţa a dispus măsurile necesare pentru eliminarea riscurilor potenţiale determinate de procesul de încălzire, topire a gheţii şi de deplasare a formaţiunilor de gheaţă cu viteze foarte mari.
 Astfel, la sediul Căpităniei  Portului Cernavodă a fost constituită  CELULA DE CRIZĂ, cu reprezentanţi ai instituţiilor care gestionează acest tip de riscuri şi care monitorizează 24 de ore din 24 evoluţia deplasării sloiurilor, zăpoarelor, fragmentelor  desprinse din podurile de gheaţă în vederea identificării principalelor riscuri cu efecte negative asupra localităţilor, navigaţiei, porturilor şi mediului înconjurător.
De asemenea, situaţia este monitorizată şi de către dispeceratul inspectoratului, păstrându-se contactul permanent cu preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă ai localităţilor riverane fluviului Dunărea.
Până la data transmiterii acestui comunicat nu au fost solicitări din partea populaţiei, prin Sistemul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă 112,  referitoare la  producerea  de inundaţii  în localităţile aflate pe malul Dunării.


          ÎMPUTERNICIT INSPECTOR ŞEF,
Maior     
 drd.ing. Ioan Ioniţă Sîrb

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii