Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenţie pentru salvarea a doi fraţi prinşi sub un mal de pământ

ro

17 May, 2012 22:53 1567 Marime text

DSC07806.jpgEchipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa au fost solicitate astăzi, la ora 14:48, pentru salvarea a două persoane prinse sub un mal de pământ, în zona complexului de pe bulevardul I.C. Brătianu.

Şase echipaje, dintre care unul pentru descarcerare si două ambulanţe SMURD, au intervenit contracronometru pentru scoaterea celor doi bărbaţi, acoperiţi de o cantitate foarte mare de pământ. Victimele sunt fraţi, au 46 şi respectiv 47 ani, iar în momentul surpării malului, unul dintre ei a fost surprins în picioare, iar celalalt cel mai probabil era aplecat. Intervenţia a durat o oră şi doar unul dintre cei doi bărbaţi a putut fi salvat.

DSC07821.jpgImediat ce au ajuns la locul accidentului, echipajul pentru descarcerare împreună cu paramedicii şi medicii SMURD au reuşit să-l stabilizeze din punct de vedere medical pe unul dintre fraţi (cel care era în picioare şi îngropat în pământ pănă la nivelul pieptului), l-au asigurat şi ulterior l-au scos din şanţ şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu o ambulanţă SMURD.

Concomitent, 12 pompieri au săpat continuu în căutarea celei de-a doua victime - bărbatul în vârstă de 46 ani. După ce l-au găsit, militarii l-au predat medicilor. Întrucât victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare, medicii i-au declarat decesul.

Intervenţia echipajelor de pompieri a fost foarte dificilă întrucât pereţii şanţului erau instabili, iar pe una dintre laturile acestuia s-au produs repetate alunecări de pământ care puneau în pericol viaţa salvatorilor.

Purtător de cuvânt,

Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii