Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri de asigurare a ordinii publice în week-end

ro

22 May, 2015 12:43 1059 Marime text
    În perioada 22-24 mai a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa sunt angrenaţi în mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele sportive şi cultural artistice organizate în zona de responsabilitate, pentru ca acestea să se poată desfăşura într-un climat de ordine şi siguranţă.
      Vineri 22 mai a.c., jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele A.C.S. Callatis 2012 Mangalia şi A.C.S. Delta Tulcea, ce se va desfăşura pe stadionul „Central” din municipiul Mangalia, în intervalul orar 17.00 – 19.00.
      Sâmbătă 23 mai a.c., va fi asigurată ordinea publică şi la evenimentul cultural artistic organizat cu ocazia sărbătoririi zilei comunei Mircea Vodă, între orele 12.00-22.30.
      Tot sâmbătă 23 mai a.c.,  jandarmii vor fi prezenţi în comuna Mihai Viteazu,  în scopul asigurării ordinii publice cu ocazia desfăşurării unei campanii de informare pentru comunitatea  pescărească, în cadrul căreia vor fi organizate o serie de activităţi socio-culturale, între orele 15.00-21.00.
      Duminică 24 mai a.c., între orele 15.00 – 22.00 va fi asigurat climatul de ordine şi siguranţă în comuna Castelu, unde se va organiza o manifestare cultural artistică, cu ocazia sărbătorii tradiţionale denumită „Fiii Satului”.
       În aceeaşi zi, între orele 12.00-22.00 jandarmii vor fi prezenţi în satul Osmacea, comuna Mereni, pentru a veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentul „Fiii Satului” şi a luptelor tradiţionale tătăreşti-kureş.
      
      Jandarmii vor coopera şi cu lucrători din cadrul I.P.J. Constanţa şi I.S.U. Constanţa, pentru asigurarea ordinii publice la aceste evenimente cultural artistice şi sportive.
 
      Jandarmii constănţeni recomandă participanţilor:
-     respectarea indicaţiilor forţelor de ordine şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;
-     evitarea purtării la vedere de obiecte de valoare care pot atrage atenţia;
-     acordarea unei atenţii deosebite copiilor care se pot rătăci cu uşurinţă în mulţime.
 
       Reamintim tuturor cetăţenilor  faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.
 
 II. Comerţ ilegal cu ţigări  întrerupt de către jandarmi
       Joi , 21 mai a.c., în jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, aflat în exercitarea atribuţiilor în municipiul Mangalia, a observant în zona intersecţiei străzii Oituz cu strada Libertăţii, două femei care ofereau spre comercializare ţigări, fără îndeplinirea condiţiilor legale.
       În urma verificărilor, s-a stabilit că cele două persoane cu vârste de 59 ani, respectiv 25 ani, intenţionau să vândă trecătorilor un număr de 124 pachete de ţigări (2480 ţigări) fără timbre accizabile,  inscripţionate cu numele mai multor mărci.
       Jandarmii au întocmit procesul verbal de sesizare, conform prevederilor codului de procedură penală, pe care l-au înaintat, împreună cu probele găsite asupra făptuitoarelor, Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia în vederea continuării cercetărilor.
       Recomandăm cetăţenilor să nu achiziţioneze ţigări ce nu îndeplinesc condiţiile legale de comercializare şi să sesizeze autorităţile atunci când observă astfel de fapte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii