Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni desfăşurate de jandarmi cu ocazia Zilei Armatei Române

ro

24 Oct, 2012 23:34 888 Marime text

Cu ocazia zilei de 25 Octombrie, Ziua Armatei Române, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanţa se organizează, în perioada 24-25 octombrie a.c, o serie de activităţi menite să marcheze acest moment important pentru istoria românilor.

În urmă cu 68 de ani, în acele zile de luptă şi jertfă, de sfârşit de octombrie, românii eliberau ultima brazdă din pământul ţării cotropită prin Dictatul de la Viena din 30 august 1940, oraşele Carei şi Satu Mare.

Printre cei mai bine de 500.000 ostaşi români căzuţi pe fronturile celui de-al doilea război mondial, în campaniile din est, până în Crimeea, Caucaz, Cotul Donului şi Stepa Calmucă, sau cea din vest până în munţii Tatra, se înscriu şi numele unor ofiţeri, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi ai Corpului de Jandarmi care, prin faptele lor au înscris pagini de glorie în istoria neamului românesc.

Joi, 25 octombrie, manifestările dedicate acestui eveniment debutează la sediul I.J.J. Constanţa şi G.J.Mb. Tomis cu înălţarea Drapelului şi intonarea Imnului de Stat, urmate de prezentarea unei expuneri privind semnificaţia acestei zile, la cluburile unităţiilor.

De asemenea jandarmii vor depune coroane de flori la monumentele eroilor neamului din Constanţa, Mangalia, Medgidia şi Cernavodă.

Informare şi Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii