Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

19 Oct, 2012 22:43 1231 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Plase monofilament în lungime de 1.250 metri şi 110 kilograme de peşte confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat trei cetăţeni români care deţineau şi transportau 26 de plase monofilament şi cantitatea de 110 kilograme peşte fără documente justificative.

În data de 18.10.2012, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea au acţionat pe lacul Carabair din judeţul Tulcea, unde au verificat o ambarcaţiune tip lotcă din fibră de sticlă în care se aflau I.V. în vârstă de 54 ani şi C.M. în vârstă de 63 ani.

În urma controlului au fost descoperite 16 plase monofilament în lungime de 872 metri şi cantitatea de 45 kilograme peşte.

În aceeaşi zi, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea l-au identificat pe M.A. în vârstă de 33 ani care transporta cu un atelaj hipo 10 plase monofilament în lungime de 385 metri şi cantitatea de 65 kilograme peşte din specii diferite.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării barca, atelajul hipo şi plasele monofilament, bunuri evaluate la aproximativ 2.650 lei, iar cantitatea de peşte, evaluată la 475 lei a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Aproximativ 4.450 de ornamente confiscate

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic unui container sosit din China în P.P.F. Constanţa Sud Agigea, referitor la introducerea în ţară a unor bunuri nedeclarate.

În data de 17.10.2012, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea a fost efectuat un control fizic amănunţit asupra unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului a fost descoperită marfă ce nu fusese declarată autorităţii vamale, constând în 4.440 articole reprezentând ornamente pentru Sărbătoarea Crăciunului cu o valoare de aproximativ 5.000 lei.

Marfa nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării conform procedurilor legale.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean chinez în vârstă de 45 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale în vamă", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.

Detector de metale confiscat în P.T.F. Ostrov

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării un detector de metale pe care un cetăţean bulgar intenţiona să-l introducă în ţară în mod ilegal.

În data de 18.10.2012, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Ostrov au verificat pe sensul de intrare în ţară un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de un cetăţean bulgar.

În portbagajul autoturismului a fost descoperit un detector de metale marca „Minelab", pentru care cetăţeanul bulgar nu a putut prezenta documente justificative pentru deţinerea sa.

Detectorul de metale, cu o valoare de aproxiamtiv 4.500 lei, a fost ridicat în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 25.000 lei conform art. 5, pct. 10 din Ordonanţa de Guvern nr. 43/2000 privind protecţia patrimoniului arheologic.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii