Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

14 Feb, 2012 22:48 879 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 5 infracţiuni astfel:

Marinari chinezi, deposedaţi de bunuri în Portul Constanţa

În data de 13.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat şi reţinut un cetăţean român care deposedase de bunuri doi marinari chinezi în Portul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră au fost informaţi de agentul de shipping al unei nave sub pavilion Hong Kong, ancorată în Portul Constanţa, că doi membri ai echipajului au fost deposedaţi de bunurile achiziţionate dintr-un supermarket de pe raza municipiului Constanţa.

Cei doi marinari, de cetăţenie chineză, au declarat că au fost preluaţi de la navă de un cetăţean român care s-a recomandat a fi şofer de taxi şi care i-a transportat la supermarket pentru a-şi achiziţiona diverse bunuri.

La revenirea în Portul Constanţa, în zona de acces a porţii numărul 1, în momentul în care au coborât din autorurismul marca Dacia Logan pentru a fi luaţi în evidenţă de lucrătorul Poliţiei de Frontieră, şoferul a demarat în trombă fără a le înapoia bunurile.

În urma verificărilor a fost identificat şi reţinut I.D. de 44 ani, domiciliat fără forme legale în municipiul Constanţa, care se afla la volanul autoturismului descris de cei doi marinari chinezi.

În interiorul autoturismului au fost găsite bunurile indicate, în valoare de 632 lei, conform bonurilor fiscale prezentate de marinari.

Pe numele celui în cauză s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 215, alin. 1 şi 2 din Codul Penal.

Infracţiuni pe drumurile publice

În data de 13.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată şi de Codul Penal.

În zona de responsabilitate a Portului Constanţa Sud Agigea a fost identificat în trafic B.R. de 28 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, la volanul unui autoturism marca Opel, care a prezentat la control o asigurare tip carte verde ce prezenta indicii de falsificare.

Cel în cauză s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În municipiul Tulcea au fost identificaţi în trafic trei cetăţeni români, S.A. de 28 ani, T.C. de 56 ani şi F.T. de 40 ani, care conduceau autoturisme cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

Primul şofer se afla la volanul unui autoturism marca Audi, cu autorizaţia expirată din data de 03.02.2012, al doilea conducea un autoturism marca Opel cu autorizaţia expirată din data de 10.11.2011, iar ultimul conducea un autoturism de teren marca Nissan cu autorizaţia expirată din data de 16.12.2011.

Celor trei persoane le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat".

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii