Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

09 Feb, 2012 23:01 827 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Zeci de mii de ţigarete confiscate la Constanţa

În data de 08.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 10.020 de ţigarete netimbrate de provenienţă duty free, depozitate în interiorul unui autoturism parcat într-un complex comercial de pe raza municipiului Constanţa.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa au acţionat în jurul orei 11.15 pe linia combaterii contrabandei cu ţigări şi evaziunii fiscale, reuşind să ridice în vederea confiscării 10.020 de ţigarete netimbrate de provenienţă duty free.

În urma cercetărilor a rezultat faptul că respectivele ţigarete aparţineau cetăţenilor români S.A. de 30 ani, H.C. de 31 ani şi B.N. de 18 ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, şi erau depozitate într-un autoturism marca Audi parcat într-un complex comercial.

Cei trei au declarat faptul că au achiziţionat ţigările din magazinele duty free şi intenţionau să le comercializeze.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 5.010 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele celor trei au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 270, alin 3 din Legea 86/2006, respectiv art. 296, lit. 1 din Legea 571/2003 modificată de OUG 54/2010.

Lebădă salvată din braţele braconierilor la Sulina

În data de 08.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat doi cetăţeni români care capturaseră o lebădă.

Poliţiştii de frontieră i-au identificat, în urma desfăşurării unor acţiuni specifice în zona de competenţă, pe H.V. de 40 ani şi R.A. de 29 ani, domiciliaţi în oraşul Sulina, care transportau într-un sac un exemplar viu din specia lebădă, de culoare alb - cenuşie.

Cei în cauză au declarat că au capturat lebăda de pe un lac îngheţat din apropierea oraşului Sulina.

Exemplarul a fost redat mediului natural.

Pe numele celor în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "recoltarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică strict protejate de pe cuprinsul Rezervaţiei Biosferice Delta Dunării altfel decât în condiţiile legii", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 42, alin. 2, lit c. din Legea 407/2006.

Persoană transportată la ambulanţă de poliţiştii de frontieră

În data de 08.02.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi să transporte la ambulanţă o persoană de sex feminin de 48 ani care suferise o colică renală.

Poliţiştii de frontieră au fost solicitaţi în jurul orei 08.00, în urma unui apel telefonic, să transporte la ambulanţă o persoană de sex feminin care suferise o colică renală.

Persoana în cauză, I.A. de 48 ani, domiciliată în localitatea Plaur din judeţul Tulcea, a fost preluată de un autoturism aflat în dotarea S.P.F. Pardina şi transportată până în zona bacului de la Tudor Vladimirescu, unde o aşteptau doi paramedici de pe un echipaj SMURD.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii